Lukijalta | Psykiatrian integraatio tarvitsee täyden tuen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ollut viime aikoina kovien haasteiden edessä. Viime vuonna alkaneet mittavat säästötoimenpiteet ja koronapandemia ovat vaatineet kaikilta toimijoilta valtavia ponnistuksia.

Sairaanhoitopiirin ja TAYS:n tuoreet johtajat ovat joutuneet käyttämään kaiken tietotaitonsa. Henkilöstö on venynyt jatkuvien muutosten ja säästökuurien edessä.

Vuoden vaihteessa toteutettu mielenterveys- ja päihdepalveluiden integraatio, jossa suuri osa Tampereen kaupungin aikuisten palveluita yhdistettiin sairaanhoitopiirin toiminnaksi, on osoittautunut ongelmallisemmaksi kuin asiaa päättäessämme tiesimme. Tiedossa oli, että Tampereen kaupungin mielenterveyspalveluissa oli ongelmia erityisesti hoitoon pääsyssä. Myös kroonisesta lääkärivajeesta oli tietoa.

Mutta se tilanne, mikä nyt on alkanut tulla julkisuuteen, on aivan eri luokkaa kuin saatoimme kuvitella. Teimme päätöksemme vajavaisin tiedoin.

PSHP:n valtuutettuna tärkein tehtäväni on kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen parhaalla mahdollisella tavalla. Palveluiden, joita tarjotaan, tulee olla ennakoituja ja riittävän laadukkaita. Uuteen toimintaan täytyy pystyä valmistautumaan parhaalla mahdollisella olemassa olevalla tiedolla. Sitä tietoa meillä ei ollut. Siirtyneen toiminnan hoitovaje on paljon suurempi kuin kukaan osasi odottaa.

Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että TAYS:n psykiatrian toimialue saa kaiken mahdollisen tuen näiden elintärkeiden palveluiden kehittämisessä.

Ulla Kampman

PSHP:n valtuutettu (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut