Lukijalta | Keskusteluun faktoja mielikuvien sijaan

Kiitän Mirja Salmijärveä (vihr.) kirjoituksesta Tamperelaisen Lukijalta-palstalla (20.1.). Asioista pitäisi kuitenkin käydä keskustelua mielikuvien sijaan faktoilla. Kuten kolumnissani Tavoitteena lyhyt mutta surkea elämä? (9.1.) kävi ilmi, arvion talouskasvusta luopumisen vaikutuksista oli laatinut Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (ETLA). Hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi elintason tippuessa esiteolliseen aikaan, jolloin ihmisen ”elämä oli lyhyt mutta surkea”, kaupungit eivät tarjoa hyvää eivätkä mielekästä elämää.

Siinä Salmijärvi on täysin oikeassa, että kaupunki ei laadi lakeja. Tampereella on lakejakin vahvempia keinoja ohjata alueiden käyttöä. Teollista toimintaa on alasajettu niin, että Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan päästösektoreissa esitetty teollisuuden sähkönkulutuksen väheneminen vuoteen 2030 mennessä lähes 95 prosenttia vuodesta 1990 toteutuisi.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaaleissa vaikuttaa, millaiseksi he haluavat elämänsä muodostuvan.

Aarne Raevaara

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut