Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Jos hyvin käy, valintakokeet järjestetään kampuksilla – "Onneksi rokotusten eteneminen luo kajastavaa valoa..."

Uusi lukukausi on alkanut jo tutuksi tulleiden pandemiarajoitusten vallitessa. Tampereen korkeakouluyhteisössä jatketaan laajaa etäopiskelua ja etätyöskentelyä.

Henkilöstöä ja opiskelijoita muistutetaan, että kaikkia pandemiaan liittyviä turvallisuusohjeita on erittäin tärkeää noudattaa myös vapaa-ajalla.

Varotoimista huolimatta muutamilla yliopistopaikkakunnilla on tammikuussa ollut opiskelijoihin liittyviä koronatartuntaryppäitä.

Näin tapahtui tammikuun aikana valitettavasti myös Tampereella. Onneksi näyttää siltä, että vaihto-opiskelijoiden asuntolassa havaittu tilanne on saatu rauhoittumaan.

Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu ja terveysviranomaiset järjestivät yhteistyössä laajat testaukset ja karanteenissa tai eristyksessä oleville tarvittavan tuen.

Tutkimuksista ja arjen havainnoista näkyy, että pandemiarajoitukset ovat olleet erityisen raskaita nuorille. Onneksi rokotusten eteneminen luo kajastavaa valoa tunnelin päähän.

On vain yritettävä jaksaa noudattaa rajoituksia.

Laajoja rokotuksia odotellessa on vain yritettävä jaksaa noudattaa rajoituksia, jotta oppilaitoksia, tarjolla olevia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja koko yhteiskuntaa ei tarvitsisi enää tätä laajemmin sulkea.

Viime keväänä yliopistojen ja korkeakoulujen valintamenettelyt jouduttiin muuttamaan erittäin pikaisella aikataululla digitaaliseksi.

Tämän kevään osalta yliopistot ovat yhdessä päättäneet, että valintakokeet pyritään järjestämään kampuksilla tai muissa fyysisissä tiloissa, tarkkoja turvajärjestelyjä noudattaen.

Luonnollisesti yliopistoissa varaudutaan myös siihen, että koronatilanne pahenisi oleellisesti ja estäisi fyysistä läsnäoloa vaativien kokeiden järjestämisen. Yliopistojen yhteisen linjauksen mukaan todistuksilla ja kokeilla valittavien opiskelijoiden kiintiöt säilyvät kuitenkin ennallaan koronatilanteen kehityksestä riippumatta.

Kaikkein tärkeintä on, että korkeakoulujen opiskelijavalinnat saadaan toteutettua tavalla, joka on kaikille mahdollisimman tasapuolinen ja turvallinen.

kirjoittaja on Tampereen yliopiston koulutusvararehtori.