Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Palveluja Härmälän ja Partolan asukkaille

Olen asunut kohta 10 vuotta Härmälänrannassa ja seurannut uuden asuinalueen rakentumista Tampereen ja Pirkkalan rajalle.Olemme myös pohtineet ääneen korjaustoimien riskinoton järkevyyttä suhteessa uudisrakentamisvaihtoehtoon

Pirkkalan kunta on hyväksynyt valtuustossaan kesäkuussa 2020 strategisen yleiskaavan, jossa on määritelty lähitulevaisuuden kehittämiskohteet. Toinen on kuntarajaan rajoittuva Partolan alue. Pirkkalan kunnan kaavapäätösten mukaan seuraavia uusi asuintaloja Partolan alueelle ryhdytään rakentamaan jo tämän vuoden aikana. Samanaikaisesti Härmälänrantaan rakennetaan edelleen tuhansille uusille asukkaille asuntoja.

Tampereen kaupunkiseudun seutuhallinto on hyväksynyt vuoden 2014 lopulla Tampereen seudun rakennesuunnitelman 2040, jossa on merkitty Härmälä-Partola-Lakalaiva -alue kehitettäväksi yhdeksi aluekeskukseksi.

Vuoden 2021 Tampereen talousarviossa varaudutaan Härmälän koulun peruskorjaukseen vuodesta 2024 alkaen. Kun koulu menee remonttiin, niin samalla poistuu käytöstä kirjasto ja ainoa kunnallinen liikuntatila.

Mielestäni nyt olisi aika ryhtyä suunnittelemaan julkisia palveluja sekä Härmälän että Partolan asukkaille yhteistyössä kuntarajasta huolimatta. Yleissuunnitelmat ovat jo olemassa. Uusille asukkaille markkinoidaan asuinaluetta muun muassa yhteisöllisyydellä, mutta alueelta puuttuvat yhteiset tilat , jossa kokoontua ja harrastaa.

Seuraava Tampereen kehittämiskohde tulee olla Härmälän-Partolan -alueen palvelujen kehittäminen yhdessä Pirkkalan kunnan kanssa.

Härmälää ja Partolaa erottaa vain oja.

Airi Karjalainen

Härmälänrannan asukas

kuntavaaliehdokas (vas.)