Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lähiluonnon merkitys on korvaamaton – "Luonnonsuojelu on tekoja, ei vain kauniita sanoja ja tavoitteita"

Valtuusto päätti tällä viikolla kaavoittaa Pohtolassa sijaitsevalle Miesmäenpuiston ja Backmaninrinteen alueelle omakotitalotontteja. Kyseinen pieni metsä on alueen viimeinen. Jopa osa vihreiden valtuutetuista arvottivat tontit metsän edelle. Nyt metsästä jää jäljelle vain lähinnä vanhan tilan piha-alue ja jopa 200-vuotiaat vanhat puut kaadetaan tonttien tieltä.

On turha luulla, että tulevaisuuden lapsista tulee luontoa ja luonnonsuojelua ymmärtäviä, jos koko luontosuhdetta ei pääse syntymään lapsuudessa. Seikkailut lähimetsässä ja sen lajistoon tutustuminen esimerkiksi majaleikkien tai rannassa rypeminen vesileikkien lomassa luo luontosuhteen, joka kantaa tulevaisuuteen. Leikkipuistoja elämysparkkeja meillä on jo tarpeeksi, mutta kun viimeinen metsä kaadetaan Pohtolasta sitä ei enää saa takaisin.

Sukupuuttoaalto lajien osalta on ollut todella nopeaa viimeisten vuosikymmenien aikana. Meidän tulee tehdä kaikki sellaiset teot myös kaupunkialueella, joilla on luonnon monimuotoisuutta tukevia vaikutuksia.

Toivottavasti Tampereella tulevaisuudessa kiinnitetään tähän seikkaan paremmin huomiota. Luonnonsuojelu on tekoja, ei vain kauniita sanoja ja tavoitteita.

Ilkka Porttikivi

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Luonnonsuojelu on tekoja, ei vain kauniita sanoja ja tavoitteita.