Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus VT 2021 alkaa – "Epidemiasankarien kisaa koronavuodenkaan äänestyksestä ei tarvitse tehdä"

Vuoden Tamperelainen -äänestys on jälleen alkanut ja kilpailun järjestäjien Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Tampere Tunnetuksi ry:n ehdokasraadin asettamat 13 nimeä julkistetaan tässä lehdessä.

Päättynyttä vuotta on luonnehdittu poikkeukselliseksi, ainutkertaiseksi, ennen kokemattomaksi ja monella tavalla epänormaaliksi. Erikoislaatuinen vuosi jätti jälkensä luonnollisesti myös Vuoden Tamperelainen -vuoteen. Korona näkyy ehdokasasettelussa.

VT 2021:n ehdokaslistalle mahtuivat muun muassa koronavuoden aikana pirkanmaalaisille kärsivällisen asiantuntevasti epidemia-asioita selittänyt Taysin infektiolääkäri Jaana Syrjänen, koronan peruuttaman itsenäisyyspäivän ilotulituksen supersuosittu korvike Keskustorin talojen valaistushanke ja kovia kokeneelle ravintola-alalle sitkeästi innovoinut Lappalaisen ravintoloitsijapariskunta.

Ehdokaslistalle mahtuu jälleen myös ulkotamperelaisia. Turkulais-tamperelainen Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen näytti, että perinteinen toritapahtuma saadaan järjestettyä Tampereella tyylikkään asiallisesti, vaikka suurin osa muiden kaupunkien vastaavista peruttiin. Ja onhan joukossa myös vielä ensi-iltaansa odottava Hollywood-elokuva Dual, josta koronan takia tuli vahvasti tamperelainen.

Epidemiasankarien kisaa koronavuodenkaan äänestyksestä ei tarvitse tehdä. Kilpailun sääntöjen mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”. Ehdokkaansa ja valinnan perustelut jokainen äänestäjä punnitsee itse. Oman ehdokkaan nimeäminen ja äänestäminen on totuttuun tapaan mahdollista tänäkin vuonna.

Eikun äänestämään. Aikaa on tiistaihin 17. helmikuuta saakka. Koronaepidemia näkyy tosin myös äänestyksessä. Tänä vuonna kisassa voi äänestää Tamperelaisen nettisivulla tai lähettämällä vaihtoehtoisesti postikortin Tamperelaisen toimitukseen. Lipukeäänestystä ei tänä vuonna järjestetä.