Kulunut viikko on ollut kuntavaaliasetelmien kannalta erittäin kiinnostava.
Odotetuin päätös saatiin torstaina, kun pormestari Lauri Lyly ilmoitti lähtevänsä ehdolle ja olevansa käytettävissä demarien pormestariehdokkaana. Kunnallisjärjestön edustajiston siunaus tulee keskiviikkona. Lylyn suostumus on puolueelle loistava uutinen, varsinkin kun varmana kuntavaalien Tampereen ääniennätyksen murskaajana pidettyä pääministeri Sanna Marinia haastetaan koko ajan kovemmin – viimeksi tasavallan presidentin etuilusta Navalnyi-lausunnossa.
Lauantaina toinen isosta kolmikosta eli Tampereen vihreät päättää ja tiedottaa omasta pormestariehdokkaastaan. Päätös pohjautuu viiden ehdokasehdokkaan välillä käytyyn jäsenäänestykseen.
Viime kuntavaalien Tampereen kolmas yli 20 prosentin puolue kokoomus ei ole vielä kertonut julkisesti, aikooko se ehdokasta asettaa ja jos aikoo, niin miten sellainen valitaan. Moni on kaivannut listalle lisää kovia ehdokkaita, jotta demareita voitaisiin haastaa. Seuraavassa julkistuserässä sellaisia on luvassa, luvataan kokoomuksesta.
Valmiita pormestariehdokkaita ovat Jouni Ovaska (kesk) ja Minna Minkkinen (vas). Perussuomalaiset empii edelleen ehdokasasiaa, vaikka Veikko Vallin on kertonut olevansa käytettävissä.
Rivejäkin kootaan uudestaan. Tamperelainen uutisoi tässä lehdessä, että VaTa:n riveissä tämän kauden istunut valtuuston puhekuningas ja oppositiomies Aarne Raevaara hyppää – siis palaa – perussuomalaisten joukkoihin ja lähtee puolueen listoilla myös kuntavaaleihin.
Selvityksessä on myös Tampereen paavolalaisten historiallinen perintö. Torstaina – nyt Raevaaraton – VaTa lähestyi TaPu:a kosiokirjeellä. Järkiavioliitolla kaksi ehdokashankinnan kanssa kipuillutta poppoota löisi hynttyyt yhteen. Harkinta-aika on käynnissä, tosin ainakin TaPu:n veteraanivaltuutetuilla Yrjö Schafeitelilla ja Lasse Oksasella ja vahvasti revanssihenkisellä ex-satamapäällikkö-kaupunginvaltuutettu Matti Joella olisi ottajia muuallakin.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.