Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi järvinäköalaa peitellään? – "Järvenrantakaupungit eivät osaa oikealla tavalla hyödyntää sijaintiaan"

Olemme miettineet monen taloyhtiön edustoilla olevia puita, jotka ovat usein näköesteinä järvelle. Miksi hienoa järvinäköalaa peitellään? Järvinäköala on maisemallisesti hieno ja se nostaa asuntojen arvoa.

Tampereella on todella paljon järvenrantaa ja kaupungin vetovoimaa voisi lisätä se, että järvinäköala huomioitaisiin enemmän kaavoituksessa.

Tampereella järvinäköalaan on satsattu hienosti uudella asuinalueella Ranta-Tampellassa ja muuallakin, mutta valitettavan usein tilanne ei näin ole. Esimerkiksi Niemenrannassa on jätetty pusikkomaisia puita rannan ja rannalle rakennettujen kerrostalojen väliin. Onko kysymyksessä taloyhtiön asukkaiden vai kaupungin intressi?

Kaupunkikuva ja kaupungin toiminnallisuus paranisi myös siten, että rannassa olevat hienot reitistöt otettaisiin laajempaan käyttöön myös talvella. Kävelijät ja pyöräilijät haluavat liikkua myös talvella ulkoilureittejä. Puiden raivausta suosittelemme myös noille reiteille, jos puut ovat näköalan esteenä. Täällä riittää metsää ja puita niitä kaipaaville yllin kyllin.

Suomessa yleisesti jopa monet järvenrantakaupungit eivät osaa oikealla tavalla hyödyntää sijaintiaan. Järvet ovat rikkautemme.

Puuston raivaaminen talojen ympäriltä on muutoinkin hyvä asia talojen rakenteille.

Esa ja Ritva Hiltunen

Järvenrantakaupungit eivät osaa oikealla tavalla hyödyntää sijaintiaan.