Kolumni Poikkeuksellinen mutta opettavainen vuosi – "Äärimmäiset tilanteet pakottivat omaksumaan uusia toimintatapoja"

Vuodenvaihteessa media oli pullollaan otsikoita ja kuvituksia, joissa vuoden 2020 yli oli vedetty ruksit.

Reaktio on ymmärrettävä, jos on kohdannut henkilökohtaisen tragedian, kuoleman tai jonkun peruuttamattoman surun. On luonnollista haluta unohtaa koko vuosi.

Oli vuodessa paljon ahdistavaa ja pelottavaakin. Kaikilla oli murheensa, joillakin työt menivät alta, oli irtisanomisia tai lomautuksia ilman työttömyysturvaa. Useat olivat vastuussa läheisten riskiryhmäläisten terveydestä, ja huoli heidän yksin jäämisestä oli suuri. Jokaisella on ollut uutta opittavaa ja uutta harmia.

Joulun aikaan minulla oli mahdollisuus levähtää ja pääsin irti työasioista silloin, kun tein remonttia. Nautin saadessani tehdä jotain, missä käden työ tuotti joka päivä näkyvää.

Lähimmäiseni ovat pysyneet terveinä, mikä tuntuu tärkeimmältä. Vuodenvaihteessa havahduin, miten paljon olen oppinut viime vuodesta. Aiemmin ”Mitä opin tänään” -listoihini ole tullut näin paljon merkintöjä. Äärimmäiset tilanteet pakottivat omaksumaan uusia toimintatapoja. Kymmenen kuukautta siihen meni, mutta olen vihdoin oppinut nauttimaan myös kotona olemisesta.

Olen lisäksi oppinut jossain määrin myös pitämään kodistani huolta: häätämään banaanikärpäsiä ja istuttamaan pensasaidan. Aiemmin ilman pakkoa en olisi hoitanut niin montaa palaveria digitaalisesti. Events Tampereen tiimimme on sivistänyt minua etätapahtumista.

Lähimmäiseni ovat pysyneet terveinä, mikä tuntuu tärkeimmältä.

Erityisesti minua koskettaa, miten paljon ratkaisukeskeisiä, kunnioittavia, vastuullisia, rohkeita ja hauskoja ihmisiä ympärilläni on. Ammattilaisia, jotka kriisin tullen ovat venyneet poikkeuksellisiin suorituksiin.

Mainitsen muutaman. Palvelupäällikkömme ja hänen kykynsä luotsata väkeemme usko toteuttaa vastuullisia tapahtumia. Viestintämme ja markkinointimme ässät, jotka tuotteistivat vastuullisen tapahtuman konsepti ymmärrettäviksi infograafeiksi. Kiinteistömme väen hankkeet. Luottamushenkilömme joulutoivotus minulle ja perheelleni vaikean vuoden jälkeen. Tampere Filharmoniasta, Muumimuseosta ja Marriott-hotellista koostuva porukkamme, jossa kaikista tiukimmissa paikoissa lentää huumori.

Tällaisten ihmisten ympäröimänä ei voi olla kuin kiitollinen. Olipa vuosi miten haastava tahansa.

Kirjoittaja on Tampere-talon toimitusjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut