Lukijalta Sammutinko väärin? – "Koronatuen helikopterimalli rysähti kerran jo alas, muuta euroja sinkoaa, kunnes roottori pysähtyy"

Koronajahkailun ikävimmät seuraukset tulevat näkyviin keväällä kunnallisvaalien jälkeen.

Yritykset ovat siirtäneet askelmerkkiään tuilla ennen hyppyä suureen tuntemattomaan.

Konkurssimäen huipulla on jonoa. Pudotus on kova.

Muutaman laman läpi sinnitelleenä muistan aina, miten pankit pelastettiin, mutta yrittäjät jätettiin yksin.

Ja ei niinkään löysään hirteen.

Matkailu- ja ravintola-ala on lobannut korona-aikana ehkä parhaiten päättäjien suuntaan ja ollut julkisuudessa.

Pelkällä vasaran paukuttelulla ei saa muuta kuin meteliä aikaan.

Laman alun merkkejä on aina ollut mainonnan ja markkinoinnin väheneminen. Pienet ja suuret mainostoimistot ovat olleet ensimmäisiä, joilta tilaukset loppuvat. Kun ei mainosteta, seuraavana tulevat lehdet ja muu media.

Somemainonta ei tavoita kaikkia eikä korvaa perinteisiä mainonnan ja markkinoinnin kanavia.

Koronatuen helikopterimalli rysähti kerran jo alas, muuta euroja sinkoaa, kunnes roottori pysähtyy. Korjausliikkeitä ei ole osattu tehdä oikein.

Matkailun ja ravintola-alan yrittäjät tietävät, että päät pysyvät pinnalla vain, jos yhteiskunnan muut toimijat kelluvat rinnalla. Ei riitä, että maalla ollaan viisaita kun merellä on hätä.

Vetovoimatekijöitä matkailulle ovat hyvä sisältö, saavutettavuus ja hinta. Keinovalikoimaan on noussut vahvasti turvallisuus ja terveys.

Ulkomaat ovat pitkään vielä epävarma suunta lähteä lomalle. Kotimaan matkailuun satsatut eurot pysyvät kotimaassa. Euro pyörittää taloutta Suomessa.

Matkailun vetovoimatekijöitä ovat myös ne monien vastuksien koettelemat pienyritykset, joista ei nouse suuria otsikoita. Vielä on putiikkeja, niitä joihin sinäkin omilla ulkomaamatkoillasi olet halunnut poiketa, ostaa jotakin, saada palvelua. Osta siis. Tuet yrittäjyyttä.

Lama-aikana sanoi akennusalalla yrittävä ystäväni, että pitää vaan naulata lujemmin.

Tilanne alkaa nyt olla se, että pelkällä vasaran paukuttelulla ei saa muuta kuin meteliä aikaan ja ehkä hutilyönnillä peukalonsa kipeäksi.

Nyt loppuu naulat.

Sammuttamatta jäi ja jää.

kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut