Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sorsapuiston kentän ympärille saatava lisää palveluja

Sorsapuistoon tulee luoda palveluiden tarjoamiseen toimintamalli erityisesti seuroille ja järjestöille

Uusi Sorsapuiston kenttä on osoittautunut suosituksi kuntalaisten liikuntapaikaksi, johon mahtuu samaan aikaan sekä eri lajien harrastajia että vapaa-aikaansa viettäviä kuntalaisia. Talvella puistossa luistellaan ja kesäaikana siellä voi pelata esimerkiksi erilaisia pallopelejä.

Rakennusprojektin valmistumisen ja perustoiminnan käynnistymisen jälkeen on aika suunnitella laajalla yhteistyöllä palveluiden tarjoamiseen toimintamalli, jotta Sorsapuiston kentästä tulee todellinen kuntalaisten toiminnallinen olohuone. Toiveet palvelutarpeista tulee selvittää eri sidosryhmiltä, myös puiston käyttäjiltä.

Urheiluseurojen ja järjestöjen palveluiden tarjoamisen mahdollistaminen auttaisi toimijoita kehittämään elintärkeää omaa varainhankintaansa.

Palveluita voisivat olla niin lajitaito-opetus eri ikäisille kuntalaisille, luistimien teroituspalvelut, tai vaikkapa mehun, makkaran sekä lettujen myynti.

Myös pienyrittäjien rooli ja tahtotila Sorsapuiston palveluiden tarjoamisessa tulisi selvittää. Samoin alueen äänen- ja kuvantoistojärjestelmien tarve ja pukuhuone- sekä huoltotilojen mahdolliset kehityssuunnitelmat tulee linkittää osaksi toimintamallin suunnittelua.

Toiveet palvelutarpeista tulee selvittää eri sidosryhmiltä.

Kokonaisuudesta tulee rakentua monipuolinen ja ennen kaikkea kuntalaisia palveleva vapaa-ajan viettopaikka eri vuodenaikoina.

Jätin kuluvan viikon valtuustossa aiheesta aloitteen ja toivon, että palveluita kyetään tarjoamaan viimeistään syksyllä 2021, jolloin myös korona-pandemia on erittäin suurella todennäköisyydellä saatu jo hallintaan. Jos palvelutoiminta voidaan saada käyntiin jo aiemmin, aina parempi.

Anne-Mari Jussila

kaupunginvaltuutettu (kok.)

liikunta- ja terveysjärjestöjen hallitusaktiivi