Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Oranssitakkinen enkeli – "Olen ajatellut tuota sydämellistä tuntematonta miestä harva se päivä"

Sanotaan, että ihminen on ihmiselle susi, mutta ihminen voi olla ihmiselle myös enkeli. Haluan kertoa tällaisesta kohtaamisesta.

Olin ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa. Puolisoni oli käynyt Taysissa pienessä rutiinileikkauksessa, mutta hänelle kävi leikkauksessa kirurgin mukaan potilasvahinko (mikä muuten myöhemmin kiellettiin), ja sairaalassaolo venyi.

Keskiviikkona 10. huhtikuuta oli kipakka pakkanen, ja olin Keskustorilla vaalimökillä. Vaalit olivat tuon saman viikon sunnuntaina. Jossain kohtaa huomasin, että pankkikorttini oli varastettu taskustani, ja kuoletin sen.

Soitin osastolle kyselläkseni puolisoni vointia, mutta hänet olikin hätäleikattu ja viety teho-osastolle edellisenä päivänä, hänellä oli verenmyrkytys ja hän oli nukutettuna hengityskoneessa. Sairaalassa ei kuulemma ollut tietojani eikä puhelinnumeroani, joten minuun ei ollut otettu yhteyttä.

Oli pakko päästä katsomaan puolisoani kukaties viimeisen kerran. Autoni oli Frenckellin parkissa. Siellä tajusin, että en pysty maksamaan parkkimaksua ilman pankkikorttia, enkä pääse ulos. Purskahdin itkuun.

Yhtäkkiä luokseni käveli oranssitakkinen, nuorehko mies kysymään, mikä on hätänä. Normaali reaktio ihmisellä olisi varmaan ollut katsoa muualle ja välttää tilannetta.

Ihminen voi olla ihmiselle myös enkeli.

Kerroin hätäni, ja tämä vieras ihminen halasi minua ja sanoi, että parkkimaksu tässä nyt pienin ongelma on, hän hoitaa sen. Kysyin yhteystietoja, jotta saisin maksaa takaisin, mutta hän ei suostunut antamaan niitä.

Puolisoni tila oli vakava. Kirurgi sanoi, että jos häntä ei olisi edellisenä päivänä leikattu, hän olisi menehtynyt. Mitään ei uskallettu luvata kun kysyin, selviääkö hän. Loppuviikko oli minulle raskas, mutta tein niin kuin puolisoni oli aiemmin toivonut: en anna hänen sairaalassaolonsa estää vaalityön tekemistä. Jos kyyneleet olisivat hänen tilaansa auttaneet, olisin itkenyt vaikka järven.

Puolisoni selvisi, vaikka edessä oli vielä pitkä tie ennen kotiin pääsyä. Uskomatonta kyllä, kun hänen annettiin herätä nukutuksesta, hän yritti kysellä vaalituloksia!

Olen ajatellut tuota sydämellistä tuntematonta miestä, enkeliäni, harva se päivä.

kirjoittaja on nokialainen kaupunginvaltuutettu (vas.).