Lukijalta | Tavara-asemasta tehtiin huono sopimus

Tein viime maaliskuussa valtuustoaloitteen luopua kalliista ja turhasta tavara-aseman siirrosta. Museoviranomaiset kokivat siirron hävittävän suojeltavat arvot. Kaupungilla ei ole tarvetta kyseiselle uudisrakennukselle.

Valtakoalitio ei luopunut suunnitelmasta. Pikemminkin hankkeen todellisia kustannuksia on haluttu peitellä siirtämällä se talousarvion ulkopuolelle.

Kilpailutuksessa luotu kytkös viereiseen toimitilakortteliin on vain lisännyt kustannuksia. Kilpailutus rajasi kiinnostuneet lopulta yhteen.

Tampereen rautatieaseman vierestä reilun 3 000 neliön toimitilakorttelin 11 800 kerrosneliön oikea arvo määrittyisi vain avoimessa markkinatilanteessa. Näin ei ole toimittu. Todennäköisesti rakennusoikeuden arvo ylittää reilusti 6,5 miljoonaa. Eikö kaupungilla ole rahalle käyttöä?

Hankkeen konseptisuunnitelma muuttaa Morkun aukion asemakaava puistosta 12-kerroksiseksi kerrostaloksi on huono. Mikäli alueelle halutaan tehokkaampaa rakentamista, toimivampi paikka olisi jo aikaisemmin puretun Morkun tontti.

Sen vastaavasta rakennusoikeudesta kaupunki voisi saada yli 5 miljoonaa. Mutta tosiaan − Morkun tontilla on jo nyt 3 miljoonalla siirretyn tavara-asema massiiviset ulkoseinät.

Tavara-aseman siirtämisellä Tampereen kaupunki menettää tuloja tai joutuu kantamaan lisäkustannuksia yli 10 miljoonaa. Sen myynnistä kaupunki saa vain 1 euron. Miksi kaupunki tekee näin huonoja sopimuksia?

Aarne Raevaara

kaupunginvaltuutettu (VaTa)

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut