Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ei hassumpi paikka tämä Nokia... – "Vielä kun pääsisi aloittamaan laulun paikallisessa mieskuorossa"

Muutto kerrostaloon Nokialle omakotitalosta Pieksämäeltä arvelutti. Viimeiset 37 vuotta vierähti rintamamiestalossa Savossa. Tyttären perhe houkutteli kesälomareissullaan meidät savolaiset tänne pirkanmaalaisten joukkoon. Löysimme itsemme Nokialta lokakuun alussa.

Pelkäsimme hieman pärjäämistä pirkanmaalaisten kanssa. Ainakin toistaiseksi olemme saaneet myönteisen kuvan kohtaamistamme ihmisistä ja heidän asenteistaan meitä ”toisin puhuvia” kohtaan. Toki sosiaalinen kanssakäymisemme on olosuhteiden pakosta rajoittunut kaupassa käynteihin ja tutustumiseen lähiterveyspalveluihin, nämähän eläkeläiselle tärkeimpiä ovatkin.

Tyttären perheen kanssa puolin ja toisin tapahtuvat vierailut ovat tietysti parasta, siinäkin melko tarkasti koronan aiheuttamat rajoitteet huomioiden. Muutakin sukua löytyy lähiseudulta, mutta odotellaan tautitilanteen rauhoittumista ennen vierailujen aloittamista.

Terveyskeskuksessa, TAYK:ssa, apteekeissa ja kirjastossa olemme saaneet ystävällistä kohtelua, samoin yksityisillä hammas- kuin muissakin terveyspalveluissa. Verhojen ostosreissu tamperelaiseen vanhaan kangasliikkeeseen on jäänyt kerrassaan mainiona tapahtumana mieleen ja autokaupatkin sujuivat paikallisessa liikkeessä.

Lenkkipolut ovat hienot, niihin olen tutustunut kuudesta alkaen aamuisin, kiitos valaistuksen. Päivällä Harjuniityn läheisiä maastoja koluan kuntoni huomioiden ja ihailen kuinka täältä vielä ainakin toistaiseksi löytyy lähes koskematontakin luontoa, toivottavasti jatkossakin. Vettä on joka puolella ja ukki pikku kavereineen löytää varmasti paikkoja jonne pääsemme vieheitämme ja onkiamme kokeilemaan ja eväitämme syömään. Vanha veneeni odottaa käyttäjiä Pyhäjärven lahden poukamassa.

Ei hassumpi paikka asua tämä Nokia näin eläkeläiselle. Vielä kun pääsisi aloittamaan laulun paikallisessa mieskuorossa ja tutustumaan Mansen masinisteihin kevään kynnyksellä, alkaisi elämisen malli olla kohdallaan.

Ari Niemeläinen

Vielä kun pääsisi aloittamaan laulun paikallisessa mieskuorossa.