Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toni Hinkan kolumni | Pahin ja paras vuosi

Olen pitänyt itseni kanssa palautepalaverin aina vuoden vaihtuessa. Kehityskeskustelu peilin edessä siitä, missä onnistuin, missä en, mitä opin ja miten voin kehittyä. Suosittelen sinullekin.

Pahinta ei tarvitse kauaa miettiä. Perheemme menetti kaksi isovanhempaa elämän kiertokululle. Ensimmäinen kvartaali meni saattohoidoissa, toinen surutyössä. Työasioista en paljoa muista vuoden ensimmäiseltä puolikkaalta. Koronaepidemian lanseeraus ajoittui samaan aikaan. Tuskin huomasimme. Oli varmaan jopa hyväksi, kun saimme olla etätöissä – siis perhe koossa pitkin päivää.

Kesälomalla toivuttiin. Nähtiin ystäviä ja tarinoitiin muistoja anopista ja isästä. Puhuminen auttaa, mutta vain kiireettä nautittuna. Kiitos teille kaikille, jotka jaksoitte kuunnella.

Elokuussa oli virtaa enemmän kuin vuosiin. Muuttunut maailmantilanne pakotti miettimään asioita uusiksi. Alun pakosta kuoriutui valtava innostus. Kaikki se, mistä olin epämääräisesti haaveillut ja harrastuneisuuttani vähän kokeillutkin, tuntui sopivan tähän uuteen aikaan.

Olin jo muutaman vuoden ajan opetellut ilmaisemaan ajatuksiani videolla. Kaiken kertyneen osaamisen siirtäminen etäkokouksiin ja webinaareihin oli luontevaa. Aika nopeasti sain rakennettua itselleni sellaisen työympäristön, studion, jossa etäkokoustaminen tuntui todella mukavalta. Eikä pelkästään itselleni, vaan myös heille, jotka olivat yhteyden toisessa päässä nauttimassa laadukkaasta äänestä, selkeästi kuvasta ja oivaltavasta havainnollistamisesta.

Työskentely kotoa käsin mahdollisti myös erilaisen päivärytmin. Työ- ja asiakaskäyntimatkoista säästyi päivittäin tunti tai kaksi. Sitäpä en toipuvana työnarkomaanina pistänytkään työskentelyyn vaan vireystason parantamiseen. Keskellä päivää pitkälle lenkille tai salille. Nyt teen kuudessa tunnissa paljon enemmän ja paremmin kuin aikaisemmin väsyneenä kahdessatoista.

Puhuminen auttaa, mutta vain kiireettä nautittuna.

Mitä siis opin? Muutos on suuri mahdollisuus ja kaikki hyötyvät virkeämmästä elämästä. Minä, perheeni ja asiakkaat.

Miten voin kehittyä jatkossa? Tärkeintä on, etten koskaan palaa entiseen oravanpyörään. Nykymalli on niin paljon parempi.

Mitä sinä opit vuodesta 2020?