Pääkirjoitus Muistatteko vielä...? – "Joka tapauksessa epidemian taittuminen on nyt lähempänä kuin viime vuoden maaliskuussa"

Tampereen kaupunki vahvisti maanantaina ottavansa käyttöön koronanyrkin eli Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän sunnuntaina puoliltapäivin julkistamat suositukset omissa tiloissaan. Samaan n päädytty muissakin kaupunkiseudun kunnissa. Koronanyrkki kokoontui jo viikonloppuna käymään läpi jo lähes leviämisvaiheeseen edennyttä epidemiatilannetta. Riski terveydenhuollon ylikuormittumisesta kasvaa.

Tampereella kaupungin sisäliikuntatilat, uimahallit ja museot suljetaan kaupunkilaisilta ainakin 21. joulukuuta saakka Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen maakuntiin, kuten Uudellemaalle pyydetään välttämään. Palataan siis monella tavalla samanlaiseen tilanteeseen kuin koronakeväälläkin. Nyt onneksi myös kasvomaskin käyttöä suositellaan – ja tämä suositus on syytä ottaa vakavasti.

Tapahtuma-alalla jo koronanyrkin suositus otettiin vastaan vastuullisen vakavasti ja esimerkiksi Tampere Rock Cityn keikkalista kuihtui jo viikonloppuna olemattomiin. Palsta jää taas tauolle, mutta Markku Makkonen seuraa tamperelaisia elävän musiikin ihmisiä ja ilmiöitä jutuissaan muualla lehdessä. Emme siis unohda liveä ja katsomme jutuissa jo luottavaisesti kauemmas epidemian jälkeiseen tulevaisuuteen.

Tulevaisuudessa siintää optimismi, kunhan sitä osaa oikein katsoa. Muistatteko vielä, kun epidemian alkuvaiheessa maaliskuussa meille esiteltiin käyriä epidemian etenemisestä Suomessa. Yleisimmissä arvioissa sairastuvuuden huippu oli jossain huhtikuulla ja normaaliolot koittavat toukokuun lopussa. Kauhuskenaariota, jossa normaalioloihin palataan vasta syksyllä, ei uskallettu päästää mieleen.

Nyt olemme joulukuussa ja huippu on todennäköisesti vasta edessä. Positiivisuuteen on silti syytä. Joka tapauksessa epidemian taittuminen on nyt lähempänä kuin viime vuoden maaliskuussa.

Rajoitukset ja suositukset kannattaa ottaa vastaan asian vaatimalla vakavuudella samalla tavalla, kun ne otettiin viime keväänäkin. Näin pääsemme vähemmällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut