Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Kirje joulupukille – "Eivät toiveeni ole mitenkään mahdottomia"

Rakas joulupukki. Kirjoitan sinulle pitkästä aikaa, sillä joulu on jo melkein ovella ja minulla olisi muutama lahjatoive. Osa voi olla vähän vaikeammin toteutettavissa, mutta kyllä te siellä Korvatunturilla pystytte varmasti suurimman osan toteuttamaan.

Kuluva vuosi on ollut myrskyinen sekä luonnossa että taloudessa. Olet varmaan kuullut lukuisia kertoja maailmanlaajuisesta vaarallisesta viruksesta, joka on sekoittanut maailmanjärjestyksen ja aiheuttanut valtavia inhimillisiä ja taloudellisia kärsimyksiä. Vaikkei lääkkeiden keksiminen olekaan ihan Korvatunturin porukoiden ydintoimintaa, niin toivon, että voit osaltasi vaikuttaa tehokkaan rokotteen pikaiseen saamiseen.

Itselleni toivoisin pukinkonttiin uutta ja tehokkaampaa kristallipalloa, josta näkisin paremmin talouden tulevan kehityksen. Se helpottaisi valtavasti päivittäisten tehtävieni hoitamista ja lisäksi nykyinen kristallipalloni on jo kovin kulunut. Ei haittaisi, vaikka samalla saisin itsekin lisää viisautta. Olen varma, että uudella kristallipallollani voisin ilahduttaa myös Tampereen pormestaria ja konsernijohtajaa.

Kolmanneksi toivoisin paljon uusia työpaikkoja erityisesti työttömille, jotta ihmisten taloudellinen ahdinko helpottaisi. Se toisi myös uutta virtaa yhteiskuntaan ja helpottaisi muuten myös valtion ja kuntien talousongelmia.

Ensi vuonna kuntalaiset eri puolella Suomea valitsevat kuntiin uudet päättäjät. Oi jospa vaaleja edeltävä keskustelu tiedotusvälineissä, turuilla ja toreilla ei ruokkisi vihaa, katkeruutta ja ennakkoluuloja. Näitä kaikkia on maailmassa aivan liikaa.

Toivon, että voisit jouluaattona lahjojen jakamisen lomassa aikuisille nätisti asiasta vihjaista, kun kiertelet melkein kaikissa kodeissa. Jospa ihmiset muistaisivat sen paremmin, kun itse joulupukki nostaisi asian esille jouluaattona. Olisihan se upeaa, kun ihmiset osaisivat olla tärkeistä asioista fiksusti eri mieltä. Se ei vaatisi yhtään lisää rahaa.

Eivät toiveeni ole mitenkään mahdottomia.

Kuten huomaat, eivät toiveeni ole mitenkään mahdottomia. Ehkä tuon viimeisen toiveen toteuttamiseen tarvitset sinäkin hieman enemmän aikaa, mutta voisitko aloittaa tänä jouluna?

kirjoittaja on Tampereen kaupungin talousjohtaja