Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kirsikkapuisto Mältinrantaan – "Ovatko edellä mainitut puolueet todella sitä mieltä, että Tammerkosken rantojen puistoja voidaan muuttaa pysäköintialueiksi?"

Tampereen kaupunginvaltuusto keskusteli edellisessä kokouksessaan pitkään kirsikkapuiston perustamisesta Tampereelle. Idea on hyvä ja ehdotan sitä Mältinrantaan Näsinpuistossa – se ei näet nykyisellään näytä puistolta vaikka kaavan mukaan puisto onkin. Siellä on jo entuudestaan paljon turisteille tarkoitettuja kohteita, kuten Tallipiha, Milavida, Finlaysonin alue ja tietysti itse Näsinpuisto.

Mältinrannan alueen yleissuunnittelu onkin jo käynnissä ja toteuttaminen tapahtuu vuonna 2022, joten nyt on hyvä hetki vaikuttaa lopputulokseen.

Suurin ongelma kirsikkapuiston perustamisessa Mältinrantaan on Tampereen yhdyskuntalautakunta. Se linjasi edellisessä kokouksessaan vastoin kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan Mikko Nurmisen esitystä, että viheralueeksi asemakaavoitettua Mältinrantaa kehitetäänkin yllättäen autojen pysäköintialueena.

Nurminen jätti eriävän mielipiteen lautakunnan päätöksestä, koska lain mukaan asemakaavoitettua viheraluetta ei voida osoittaa muuhun kuin asemakaavassa osoitettuun käyttötarkoitukseen, eli viheralueeksi.

Yhdyskuntalautakunnassa ainoastaan vihreät ja vasemmistoliitto olivat Nurmisen esityksen kannalla, kun taas kokoomus, perussuomalaiset, SDP ja keskusta haluavat muuttaa osan Näsinpuistosta pysäköintialueeksi.

Tämä tarkoittanee, että Näsinpuistoon on tehtävä uusi kaava, jossa osa puistosta muutetaan pysäköintialueeksi. Tämä olisi vastoin kaikkia aiempia suunnitelmia ja kaavoja, kuten asemakaavoitusta ohjaavaa Tampereen keskustan strategista osayleiskaavaa.

Odotan mielenkiinnolla mihin tämä päätös tulee johtamaan.

Alueen läpi kulkee myös tärkeä rantareitti, joka on merkitty kehitettäväksi jalankulun yhteydeksi kohti Ranta-Tampellaa ja Särkänniemeä. Näsinpuistoa ja Mältinrantaa on kaavailtu myös osaksi Tampereen kansallista kaupunkipuistoa.

Odotan mielenkiinnolla mihin tämä päätös tulee johtamaan. Ovatko edellä mainitut puolueet todella sitä mieltä, että Tammerkosken rantojen puistoja voidaan muuttaa pysäköintialueiksi?

Puolueet ovat kampanjoineet näkyvästi Eteläpuiston säilyttämisen puolesta, mutta onko tässä totuus puolueiden todellisesta puistojen arvostuksesta, kun pistetään yksityisautoilu toiseen vaakakuppiin? Johtaako tämä myös kansallisen kaupunkipuiston rajauksen muutokseen tai kaatumiseen?

Jukka Ollikainen