Lukijalta: Hervannassa valtaväylää ei pidä kaventaa – "Pian on kunnallisvaalit. Kuka puolustaa Hervantaa?"

Hervannan pohjoista sisääntuloa ollaan muuttamassa lisärakentamisella. Jäin hämmästelemään suunnitelmaa kaventaa Hervannan valtaväylää. Aiotaanko nelikaistainen Hervannan valtaväylä kaventaa kaksikaistaiseksi? Näin ei pidä tehdä.

Kun valtaväylällä tehtiin korjauksia ja vain yksi kaista oli käytössä Hervannasta pois mentäessä tietöiden vuoksi, niin bussiliikenne kuin muutkin autot joutuivat välillä jonottamaan 15 minuuttia tai enemmänkin, että ne pääsivät Hervannasta pois.

Ratikka ei ratkaise tätä ongelmaa. Nytkin Hervannassa on hyvä ja sujuva bussiliikenne ja silti tiet täyttyvät neljän kaistan verran muulloinkin kuin ruuhka-aikaan. Ongelma on vielä suurempi, kun ratikkalinjalle tulee jokin ongelma.

Arkkitehti voisi tehdä uuden suunnitelman ja jättää valtaväylä koskematta. Tässä mennään rakennuslliikkeiden tulotoiveet edellä. Pitäisi ajatella Hervannassa asuvia. Pian on kunnallisvaalit. Kuka puolustaa Hervantaa?

Ratikka ei auta kaikkia Hervannassa asuvia. Minun pitää varata 20 minuuttia mennäkseni ratikkapysäkille. Polkupyörällä ajan nopeammin työpaikalle Tampere-talon viereen kuin ratikkaa käyttäen.

Asko Alajoki

Tampere

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut