Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Keskustorista osakeyhtiö – "Itsenäinen Keskustoriyhtiö vastaisi torin siivouksesta ja tilojen jatkovuokrauksesta ja vastaavasti saisi vuokratulot"

Kun Tampereen keskustaa kehitetään, laajennetaan, rauhoitetaan tai siistitään, koskaan ei voi ohittaa Keskustoria, se on koko Pirkanmaan keskus.

Kaupunkilaisia harmittaa joskus torin tyhjyys ja joskus taas siinä olevat teltat tai kopit. Oikea yhteenveto kuitenkin tai melko varmasti on se, että torilla halutaan pääasiassa nähdä elämää.

Tilanteen vakiinnuttamiseksi ja torin elävöittämiseksi ehdottaisin perustettavaksi yhtiön, Keskustori Oy. Kaupunki vuokraisi torin yhtiölle, asettaisi siihen toki reunaehtoja, kuten torin käyttämiseksi kaupungin tilaisuuksiin esimerkiksi Itsenäisyysjuhla, Joulutori, vaalikopit tai jääkiekkojuhlat.

Toriyhtiö tekisi vuokrasopimuksen kaupungin kanssa esimerkiksi viideksi vuodeksi kerrallaan. Hanke voidaan myös kilpailuttaa, voittaja maksaisi vuokraoikeudesta eniten.

Itsenäinen Keskustoriyhtiö vastaisi torin siivouksesta ja tilojen jatkovuokrauksesta ja vastaavasti saisi vuokratulot. Torille voisi näin hankkia esimerkiksi kiertäviä sirkuksia, uusien autojen esittelyitä, designtoria, luomutoripäiviä, Tammerkoski laulaa -tapahtumia, Teisko Keskustorilla-päivät, ravintoloiden herkkupäiviä, mielenosoituksia, taidevaihtopäiviä, kiertävää teatteria, yleisöluentoja teltoissa, klassisen musiikin konsertteja, urheilua, eläinmessuja, maailmanpyörä, lumiveistoksia ja luistelurata.

Perinteiset festivaalit jatkuisivat uuden vuokraisännän turvin, paremmat teltat ja muut fiksut rakenteet vetäisivät torille useampia halukkaita vuokralaisia. Keskustorille tulisi enemmän elämää!

Keskustoriyhtiö vastaisi torin siivouksesta ja tilojen jatkovuokrauksesta ja vastaavasti saisi vuokratulot.

Mikko Närhi

tietokirjailija