Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Härmälän koulun remonttia aikaistettava – "Tämä aikataulu on kohtuuton alueen koululaisten ja vanhempien näkökulmasta"

Viime keväänä lapsiperheissä tyrmistyttiin, kun tuli ilmoitus Härmälän koulun sulkemisesta sisäongelmien takia. Koulu sijaitsee keskellä lähiötä muodostaen alueelle toiminnallisen keskipisteen.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina osana vuosien 2020–2023 taloussuunnitelmaa, että Härmälän koulun remonttia aloitetaan suunnittelemaan vuonna 2023 ja varsinainen perusparannusremontti tehtäisiin vuosina 2024-2025.

Tämä aikataulu on kohtuuton alueen koululaisten ja vanhempien näkökulmasta, eikä huomio yhtään koulun sulkemista ennen aikojaan.

Tampereen kaupunki rakentaa tällä hetkellä mittavasti ympäri kaupunkia, jonka johdosta investointitasot ovat korkealla. Härmälän alueen lapset tarvitsevat kuitenkin oman lähikoulunsa takaisin mahdollisimman nopeasti. Olen ymmärtänyt, että päiväkodit ja koulut ovat Tampereen kaupungilla investointilistojen kärkipäässä, joten tästä syystä alueen asukkaiden toiveet ovat ymmärrettäviä oman lähikoulunsa puolesta.

Alueen asukkaiden ihmetykset remontin kestosta ovat ymmärrettäviä, eikä ole koululaisten näkökulmasta kestävää pitää koulua ensin pari vuotta tyhjillään, ennen kuin remonttia aloitetaan edes suunnittelemaan.

Härmälän alueella on voimakasta täydennysrakentamista Härmälänrannassa ja suunnitteilla on myös leirintäalueen kaavoittamista, jolloin alueen lapsimäärät tulevat nousemaan lähivuosina merkittävästi. Tulevilla alueen asukkailla ei ole tällä hetkellä ääntä, mutta meidän päättäjien on huolehdittava myös heidän palveluistaan, joihin lähikoulu ehdottomasti kuuluu.

Esitän, että suunnittelu aloitettaisiin vuoden 2022 alussa ja perusparannuksen rakennustyöt aloitettaisiin välittömästi suunnittelutyön valmistuttua. Valmis perusparannettu Härmälän koulu tulisi olla valmis 31.7.2024 mennessä. Aloitteeni huomio investointikehykset, jolloin kyse on valtuuston tahdosta remontin aikaistamiselle.

Ari Wigelius

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Tampere