Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Ensi talvena keinutaan – "Toisinaan pienet teot ovat hyvinkin merkityksellisiä..."

Toisinaan pienet teot ovat lopulta hyvinkin merkityksellisiä. Viime syksynä tein yhdyskuntalautakunnassa hyväksytyn esityksen siitä että säästämme kaupungin rahoja minimaalisen summan ja keinujen poistamisesta luovutaan 2020-talvikautena.

Tampereen kaupunki järjesti viime keväänä asukaskyselyn koskien kaupungin leikkipuistoja. Asukaskyselyssä selvitettiin muun muuassa kaupunkilaisten mielipidettä leikkipuistojen talvikäyttömahdollisuuksista. Kyselyyn vastanneista niin tyytymättömät, neutraalit kuin tyytyväiset vastaajat nostivat jokainen ryhmä huolenaiheekseen keinujen puuttumisen leikkipuistoista talviaikaan.

Vuoden 2021-2030 leikkipaikkaohjelma pohjautuu osittain kyselyn tuloksiin. Ohjelman avulla kehitetään ja kunnossapidetään monipuolinen, turvallinen ja helposti saavutettava sekä riittävän laaja leikkipaikkaverkosto. Tulevalta talvikaudelta onkin tarkoitus kerätä tietoa keinujen käytöstä, turvallisuudesta ja puistojen yleisestä talvikunnossapidon tarpeesta. Tällä hetkellä muun muassa karusellit ja kiipeilytelineet ovat olleet ympärivuotisessa käytössä.

Keinukoot keinut jatkossakin Tampereella ympärivuotisesti tuoden lapsille iloa ja liikunnallisuutta, kuten muissa isoimmissa kaupungeissa!

Sonja Harmaala (vihr.), varavaltuutettu

yhdyskuntalautakunnan jäsen