Lukijalta | Vaaleissa kaikkien aikojen kovimmat panokset – "Hallituspuolueiden ideologian mukaan velkaa ei tarvitse maksaa takaisin, joten otetaan lisää vaan"

Iloinen yllätys, että Tampereen kaupungin tilinpäätös on positiivinen ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tästä on syytä antaa sulka pormestari Lauri Lylyn (sd.) hattuun. Henkseleiden paukutteluun ei kuitenkaan ole aihetta, sillä tulos kääntyy positiiviseksi valtion 52,8 miljoonan koronatuella.

Valtio ottaa tänä vuonna 20 miljardia uutta velkaa, josta 2 miljardia suunnataan koronavahinkojen korjaamiseen. Verotulojen kasvu johtuu viime vuoden hyvästä kehityksestä, joka tuloutuu nyt kaupungin kassaan.

Ensi vuonna nähdään tämän vuoden verojen kehitys, joka ei arvattavastikaan ole kasvava. Verotulojen tilitys- ja tasausjärjestelmä kulkee lähes vuoden takakäteen, joten nyt saatu kuva on epärealistinen. Ilman valtion koronatukia kaupungin ennustettu tilinpäätös olisi 77 miljoonaa euroa alijäämäinen ja veron korotus tarve noin 2 prosenttiyksikköä.

Kaikki edellisten hallitusten päämisterit ovat olleet tyhmiä, kun eivät ole huomanneet, kuinka helposti ongelmat Suomessa hoidetaan. Tulossa on vielä vaalivuosi: 2 miljardia koronaelvytykseen ja 18 miljardia hallituspuolueiden muihin tarpeisiin. Kyllä niillä rahoilla pitäisi vaalit voittaa.

Jotkut kunnat tekevät suurempia ylijäämiä kuin koskaan runsaskätisten koronatukien kanssa. Yritystuet ovatkin sitten toinen juttu. Onko niitä edes oikeasti ? Ensi vuonna tuet puolittuvat, niin kuin velanottokin. Otetaan 10 miljardia uutta velkaa ja kaikki on taas hyvin.

Hallituspuolueiden ideologian mukaan velkaa ei tarvitse maksaa takaisin, joten otetaan lisää vaan.

Hallituspuolueiden ideologian mukaan velkaa ei tarvitse maksaa takaisin, joten otetaan lisää vaan. Lapsenlapsiltamme ei kysytä. Pelkään pahoin, että Sanna Marinin (sd.) hallituksesta jää suomalaisille erilaiset muistot kuin miltä nyt näyttää.

Koskaan ennen Suomessa ei ole kunnallisvaalipelissä ollut näin suuret panokset kuin nyt. Toivottavasti ihmiset näkevät tämän. Ennen yksityiset yritykset sponsoroivat kunnallisvaaleja. Nyt sitä tehdään massiivisesti valtion rahoilla. Voi aikoja, voi tapoja.

Yrjö Schafeitel

kaupunginvaltuutettu (TaPu)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut