Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Aika näyttää nyt Uroksen arvon – "Se olisi tärkeä asia Tampereen kulttuuritarjonnalle ja elinkeinoelämälle vuosikymmeniksi eteenpäin"

Tapahtumateollisuudessa ja -tuotannossa hyvät uutiset ovat olleet viime kuukausina vähissä.

Kannattaa siis ottaa ilo irti tämän Tamperelaisen uutisjutusta, joka kertoo, että Tampereen uuden monitoimiareenan tapahtumamyynti on kovassa vauhdissa. Joulukuussa 2021 avattavan Uros Liven kahteen ensimmäiseen kuukauteen on varmistunut jo kahdeksan megakonserttia tai muuta koko hallin suurtapahtumaa.

Uutinen on hyvä monella eri tasolla. Se kertoo siitä, että uusi areena vetää ja tapahtumajärjestäjillä on iso luotto sen luomiin mahdollisuuksiin. Lisäksi uutinen kertoo sen, että tapahtuma-alalla ja elämysbisneksessä on vankka usko pandemian jälkeiseen aikaan.

Ylivoimaisesti suurimmat otsikot kerännyt areenauutinen on silti ollut pääyhteistyökumppanin ja nimisponsorin julkistaminen kahdeksan kuukautta sitten. Sukupuolivärittyneeksi tulkitun yritysnimen näkeminen myös areenan nimessä poiki kalabaliikin, nettiadresseja ja boikottihankkeita. Muistutukset siitä, että kyseinen yritys on miljardiliikevaihdolla globaalisti toimiva suomalainen teknologiayritys jäivät ensiälämölön alle.

Pandemian rantautuminen myös Suomeen painoi kohun nopeasti taka-alalle. Korona vei uutistilan, mutta samalla poikkeusaika on näyttänyt Uros-yhteistyön arvon aivan uudessa valossa.

Muun muassa innovatiivisilla mobiiliratkaisuilla ja esineiden internetiin liittyvillä palveluilla maailmamainetta kerännyt Uros on kullanarvoinen kumppani tapahtumatalouden uudessa normaalissa. Mobiiliratkaisut ovat tärkeitä liven oheen virtuaaliliiketoimintaan laajentavien hybriditapahtumien kehittämisessä. Lisäksi ihmisjoukkojen sujuvassa soljumisessa ja hygienian säilymisessä käyttäjälähtöinen ja helppokäyttöinen mobiilitekniikka on isoksi avuksi, kun kaikki tarvittava hoituu älypuhelimella.

Moni asia näyttää nyt siltä, että Uros Livellä on mahdollisuus nousta oikeasti tapahtuma-areenoiden globaaliksi edelläkävijäksi. Se olisi tärkeä asia Tampereen kulttuuritarjonnalle ja elinkeinoelämälle vuosikymmeniksi eteenpäin.