Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nuorten mielenterveyspalvelut ala-arvoisella tasolla Tampereella

Vaalit ovat tulossa. Vaalien alla kaikki ovat huolissaan nuorten mielenterveyspalveluiden riittävyydestä ja matalankynnyksen palveluista. Tampereella tilanne mielenterveyspalveluiden saatavuudella on ollut jo hyvin pitkään suorastaan luokattoman huonolla tolalla.

Tampereen talous on haastavassa tilanteessa, sen kaikki ymmärtävät. Kyse on kuitenkin nuorten ihmisten elämästä ja tulevaisuuden työkyvystä.

Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta ihmistä lopullisesti! Tipotiellä jonot ovat käsittämättömän pitkiä. Terapeuteista on huutava pula. On kohtuutonta, että terapiaa tarvitseva ihminen joutuu kissojen ja koirien kanssa etsimään itselleen terapeuttia ja kaikki sanovat samaa: täynnä!

Mielenterveyspalveluissa työskentelevien ihmisten työtaakka ja riittämättömyyden tunne on kohtuuton. Yksi ihminen ei voi uupumatta suhteettoman suurta työtaakkaa kantaa sairastumatta lopulta itse uupumukseen. Lisäresurssien tarve on suuri ja siihen tulee vastata.

On kuntavaalien jälkeen vallassa mitkä puolueet hyvänsä, on nyt aika toimia ja saada kaupungin mielenterveyspalvelut sellaiselle tasolle, että jonot saadaan purettua ja ihmiset hoidon piiriin, jota he tarvitsevat.

Ennenkaikkea sellaisen hoidon piiriin, jossa pelkkien lääkkeiden sijaan vastassa on ihminen, jolla on aikaa aja energiaa kohdata nuori sellaisella intensiteetillä, että siitä on nuorelle myös hyötyä. Nuorissa on kuitenkin meidän kaikkien tulevaisuus.

Ilkka Porttikivi kaupunginvaltuutettu (sd.)

Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta ihmistä lopullisesti!