Lukijalta: Seniorialennusten laajennus vai kuukauden joululahja busseihin? – "Oikeudenmukaista olisi myöntää kaikille rollaattoria käyttäville matkustajille täysin vapaa matkustusoikeus"

Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) on tehnyt valtuustoaloitteen, jonka mukaan eläkeläisille tulisi antaa joululahjaksi kuukauden maksuton maksukortti.

Joululahjat ovat toki mukavia, mutta olisiko niin sanottuja seniorialennuksia mietittävä joululahjoja laajemmin. Tampereen joukkoliikenteessä on monenlaisia alennuksia ja erikoislippuja. Pääosin nämä ovat toimivia ja oikeudenmukaisia.

Koululaisilla ja opiskelijoilla ovat omat alennuksensa. Lisäksi paikallisliikenteen busseissa saa matkustaa maksutta yksi matkustaja, joka kuljettaa lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa. Myös mukana olevat alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi.

Seniorin etuuteen ovat oikeutettuja 65 vuotta täyttäneet tamperelaiset. Etuus myönnetään henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille palvelupisteessä. Seniorialennuksen saa arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta joka päivä kello 9–14. Muina aikoina kortilta veloitetaan normaali aikuisten matkan hinta.

Voisiko asiaa miettiä niin, että lyhytaikaisen joululahjan sijaan seniorialennusaikaa pidennettäisiin, koska ikäihmisten harrastukset ja aktiivinen elämä eivät ajoitu vain kello 9–14:n väliselle ajalle. Sopiva aika voisi olla vaikkapa kello 9–23. Tällöin ikäihmiset voisivat käydä edulliseen hintaan muun muassa teattereissa ja muissa iltakonserteissa, joiden loppumisaika usein on jopa hyvin lähellä puolta yötä.

Samoin oikeudenmukaista olisi myöntää kaikille rollaattoria käyttäville matkustajille täysin vapaa matkustusoikeus, kuten lastenvaunuja kuljettavalle matkustajallekin nykyisin myönnetään. Tällainen pysyviin palveluihin vaikuttaminen olisi parempi vaihtoehto kuin kertaluontoisten joululahojen jakaminen.

Oikeudenmukaista olisi myöntää kaikille rollaattoria käyttäville matkustajille täysin vapaa matkustusoikeus.

Jari Heinonen

VaihtoehtoTampere (VaTa) ry:n puheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut