Pääkirjoitus Loma toi valoa koronasyksyyn

Kahdeksasosa syyslomaviikolla myydyistä hotellihuoneista sijaitsi Tampereella. Visit Tampere kertoi tällä viikolla, että hotellien käyttöaste oli Tampereella keskimäärin 45,4 prosenttia, mikä on 12,6 prosenttia korkeampi kuin koko maassa samaan aikaan.

Tarkasteluun oli otettu hieman reilu viikko eli 9.–17. lokakuuta. Tuona aikana Tampereella myytiin noin 10 400 hotellihuonetta. Visit Tampere otti vertailuun Turun, jossa samaan aikaan myytiin 8 043 hotellihuonetta ja koko maassa reilu 82 300.

Tampere on onnistunut houkuttelemaan kotimaisia matkailijoita, kun kansainvälisiä ei ole. Kun paras ruska-aika alkaa olla ohi, vetovoimaan vaikuttavat aktiviteetit, jotka onnistuvat säällä kuin säällä. Tampereella riittää teattereita ja museoita.

Oman vetovoimatekijänsä luo Särkänniemi, joka on varsin onnistuneesti järjestänyt nyt useamman vuoden ajan Karmiva karnevaali -tapahtumaa. Huvipuistokauden pidentämiseen tähtäävä tapahtuma keräsi tänä vuonna Särkänniemen mukaan 24 000 kävijää, mikä on ”vain” 5000 vähemmän kuin viime vuonna.Särkänniemen mukaan enemmänkin olisi ollut tulijoita, jos kapasiteettia ei olisi koronan takia rajattu.

Korona-aikana syyslomaviikko on Visit Tampereen mukaan pieni valonpilkahdus. Toki syyslomaa on vielä tällä viikolla esimerkiksi Pohjois-Suomessa, joten lomalaisia voi näkyä vielä katukuvassa tälläkin viikolla. Suuriin juhliin ei kuitenkaan vielä päästä.

Tilastokeskuksen majoitustilasto kertoo, että Tampereella hotellihuoneiden käyttöaste tänä vuonna on tammi-elokuussa ollut 48,6 prosenttia. Laskua viime vuoden vastaavasta ajasta on 12,6 prosenttia. Se on toki vähemmän kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla: Helsingissä laskua on yli 30 prosenttia.

Jos kesällä Instagram täyttyi lomakuvista Saimaalta ja Kolilta, pimeämpänä vuodenaikana se voi kenties täyttyä Tampere-kuvista.

Kirjoittaja on toimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut