Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Tampereen seudulle kannattaa investoida – "Haasteena on turhan vaatimaton kansainvälinen tunnettuus"

Viime aikoina on käyty keskustelua siitä, kannattaako Suomeen investoida.

Kun katsoo Tampereen seudulle viime aikoina tehtyjä investointeja ja peilaa niitä vallitsevaan tilanteeseen, on helppo todeta, että luottamus osaamiseemme ja liiketoimintaympäristöömme on erittäin vahva.

Teknologiayhtiö Microsoft tekee näyttävän paluun erityisesti tamperelaisen kameraosaamisen vuoksi. Microsoftin johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri kuvaa Kauppalehdessä (17.9.2020) täkäläistä ilmapiiriä ja osaamista miltei ylisanoin:

”Siellä on vahvaa insinööriosaamista monilla teknologian avainalueilla. --- Se on selvästi innovoinnin, kokeilemisen ja oppimisen pesäpaikka. Vietin jonkin aikaa Tampereen yliopistolla, ja vaikutuin osaamisen kehitysnäkymistä, --- tutkimuksesta ja yliopiston kontakteista yritysmaailmaan paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Lahjakkuuksia on saatavilla myös tulevaisuudessa”, Davuluri sanoo.

Davuluri on oikeassa. Tehtävämme on edelleen vahvistaa osaamista ja yritysten ja tutkimuksen vahvaa yhteistyötä sekä luoda uutta yritystoimintaa ja kannustaa edelleen kasvuun.

Myös omasta takaa löytyy vahvaa uskoa. Laserteknologiayhtiö Modulight investoi 23 miljoonaa euroa ja palkkaa 22 uutta työntekijää. Vahva koneenrakennuksen ja digitalisaation liitto kannustaa keskittämään tutkimus- ja kehitystoimintaa tänne. Viime aikojen merkittävä yritysfuusio Konecranesin ja Cargotecin kesken vahvistaa mitä ilmeisemmin yhtiön toimintaa Ruskossa. Samoilla eväillä kehitetään Nokian ECO3-aluetta ja sen kiertotalouskeskittymää.

Kyse ei ole vain teknologiavetoisista investoinneista. Uusi innovatiivinen hotellikonsepti sijoittuu Suomen Trikoon kiinteistöön. Vaikka majoitus-, ravitsemus- ja elämysalat ovat kokeneet kovia, on sijoittajilla vahva usko, että Tampereen kaupunkiseutu on jatkossakin vetovoimainen tapahtumien keskus.

Haasteena on turhan vaatimaton kansainvälinen tunnettuus. Business Tampere kumppaneineen parantaa sitä jakamalla yritystemme menestystarinoita ja markkinoimalla menestyvien alojemme tutkimus- ja yritysverkostoja kansainvälisesti.

Tarvitsemme osaajia, uusia yrityksiä ja pääomia. Kotipesä on pidettävä jatkuvasti kunnossa.

kirjoittaja on Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja