Pääkirjoitus: Paljon kiitoksia! – "Lukijamäärän selvä nousu painetulle lehtituotteelle on nykyisillä mediamarkkinoilla hyvin harvinaista ja poikkeuksellista, valitettavasti"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Aloitetaan kiitoksilla.

Tiistaina julkistetun Kansallisen mediatutkimuksen mukaan painetun Kaupunkilehti Tamperelaisen lukijamäärä on noussut 4,5 prosentilla edellisestä keväällä julkistetusta tutkimuksesta. Tuoreen KMT 2020:n mukaan paperilehdellä on lukijoita 139 000. Kasvua kevään mittaukseen oli 6 000 lukijaa.

Kiitos, lukijat.

KMT: Tamperelaisen lukijamäärä kasvanut 4,5 prosentilla – "Uimme tällä hetkellä vauhdilla vahvaan vastavirtaan"

Lukijamäärän selvä nousu painetulle lehtituotteelle on nykyisillä mediamarkkinoilla hyvin harvinaista ja poikkeuksellista, valitettavasti.

Me uskomme siihen, että lehden puhutteleva, ajankohtainen ja kiinnostava paikallinen uutissisältö ja valikoidut nostot kaupunkikulttuurista ja sen ihmisistä ja ilmiöistä ovat kasvun taustalla.

Kiitos, jos näin on. Tälle pohjalle kaupunkilehteä hienossa kaupungissa on mukava tehdä.

Paperi-Tamperelainen on silmäterämme, mutta moderni kaupunkilehti kasvaa myös muissa kanavissa. Esimerkiksi Tamperelaisen uutisia voi lukea Facebookista, Twitteristä ja Nysse-bussien näytöiltä. Visuaaliset tunnelmapalat jaamme lukijoille Instagramissa.Nämäkin kanavat on löydetty hyvin.

Kiitos tästäkin.

Paikallisuus on vahvuus, mutta se myös haastaa. Edessä on muun muassa ensi viikon budjettijulkistus, ratikkapäätös ja kevään kuntavaalit. Sote-prosessi muokkaa kaupungin toimintaa. Tamperelaisen uutistoiminnan kivijalat ovat monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus ja vastuullisuus. Silti asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja syy-seuraus-suhteita avataan.

Kiitos myös palautteessa, jota saamme tällä tiellä pysymiseksi.

Emme karkaa liian kauas. Arki on aina paikallista. Läheisetkin asiat muuttuvat nopeatempoisemmiksi, vaikeaselkoisemmiksi ja monimerkityksellisemmiksi. Autamme pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheista, ymmärtämään tamperelaisia ilmiötä ja tarjoamme ajanvietevirikkeitä rikkaaseen kaupunkikulttuuriin. Haluamme olla osa arkeanne ja pyrimme olemaan lehden lukemiseen käyttämänne ajan arvoisia jatkossakin.

Kiitos ajastanne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu