Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mistä työn tekeminen on peräisin ja tekeekö kaikki työ onnelliseksi?

Mistä meille niin tärkeä työn tekeminen on peräisin?

Evolutionisti sanoo, että luonnossa on aina taisteltu ravinnosta ja elintilasta. Luomiskertomus taas sisältää historiaamme kuuluneen ensin valmiiksi istutetun puutarhan ja sen tuotteiden keruun ihanteellisessa ilmastossa.

Kantavanhemmat saivat aikaan muutoksen, astuimme maistamaan, mitä on kokea karua elämää, otsa hiessä tekemään työtä ja kasvattamaan jälkikasvua.

Sukututkija törmää perheisiin, joissa oli yli kymmenenkin lasta, joista useat kuolivat pieninä. Raivattiin peltoa, kasvatettiin karjaa, rakennettiin asuntoja ja kaikille löytyi työtä. Jokainen teki jotakin, kykyjensä mukaan ja oli hyödyksi.

Tästä on kysymys myös 2020. Perhe on edelleen yhteiskuntamme perusta. Kun perhe voi hyvin, silloin yhteiskunta on terve. Kyllä se on työtä, kun isä vastaa perheestään tai äiti puurtaa kotitöissä ja molemmat kehittävät itseään kasvattajina, luovat kotiin kasvulle ja työnteolle myönteisen ilmapiirin.

Kun nuori saa 1300 euroa kuussa, eikä tee mitään, niin hälytyskello liiallisesta avokätisyydestä alkaa soida. Kovin keinotekoista on korostaa 75 prosentin verotettavaa työllisyysastetta onnellisuuden takaajana.

Kun perhe voi hyvin, silloin yhteiskunta on terve.

Eläkeläisten vapaaehtoistyö, ikäihmisten puhelinsoitot, kaikenlainen naapuriapu on työtä ja palvelua, joka tekee meistä tasapainoisempia ja onnellisempia ihmisiä.

Tuomo Isokangas

Nokia