Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Pirkkala Tampereeseen? – "Kun Tampereella on rakennettu kaikenlaisia hullutuksia, ollaan Pirkkalassa suuntauduttu kunnan järkevään ja taloudelliseen kehitykseen"

Hiljattain tässä lehdessä julkaistiin (Kolumni 23.9.) ennustus. Ennustajana toimi kunnallisneuvos Seppo Salminen.

Vanhan sanonnan mukaan ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Siitä huolimatta Salminen kertoo ennustuksena, että Pirkkalan kunta liitetään Tampereeseen kymmenen vuoden kuluessa.

Enpä tiedä mistä Salminen on moisen ajatuksen saanut, mutta olen vakuuttunut, etteivät Pirkkalan demarin kovasti hymyilleet haastattelun lukiessaan. Ennustushan viittaa siihen, että mainitussa puolueessa on moisesta asiasta sovittu. En jaksa uskoa, että se on Pirkkalassa kovinkaan innostava kunnallisvaalimainos.

En tiedä sellaisia tekijöitä, jotka ajaisivat tätä kuntien yhdistämistä. Tuolla Helsingissä voitaisiin tehdä vastaava ennustus kertomalla, että Kauniainen liitetään Helsinkiin. Pirkkala on käsittääkseni vahva ja voimakkaasti kehittyvä kunta, jonka talous on paremmassa kunnossa kuin Tampereella. On tietysti niin, että tamperelaiset päättäjät katselevat himoiten Pirkkalan suuntaan. Viime vuosikymmeninä Pirkkalaa on kehitetty voimakkaasti. Kunnan kaupan ja teollisuuden alueet ovat kehittyneet vauhdilla.

Kun Tampereella on rakennettu kaikenlaisia hullutuksia, ollaan Pirkkalassa suuntauduttu kunnan järkevään ja taloudelliseen kehitykseen. On tosin myönnettävä, että Tampere 1970-luvulla sijoitti huomattavasti varoja Pirkkalan kehittämiseen muun muassa rakentamalla lentokentän. Tästä rakentamisesta valtio maksoi osan takaisin.

En jaksa uskoa, että Pirkkalassa ollaan innostuneita yhdistymisestä. Kun näitä kirjoitan, suren vain sitä, että minulla ei uskoakseni ole niin paljon vuosia jäljellä, että näkisin toimiiko tässä tapauksessa tulevaisuuden ennustaminen.

Kun Tampereella on rakennettu kaikenlaisia hullutuksia, ollaan Pirkkalassa suuntauduttu kunnan järkevään ja taloudelliseen kehitykseen.

Taavi Lintunen

Tampere