Kolumni: Tervetuloa Hakametsän viimeiselle kiekkokaudelle

Tero Aalto

Jääkiekkoliiga pääsi pyörähtämään käyntiin ja tänään lauantaina Tapparakin pelaa ensimmäisen kotiottelunsa. Koronan keskeyttämän viime kauden jälkeen sarja päästiin aloittamaan pari viikkoa tavallista myöhemmin.

Epidemiaa ei ole vielä voitettu, mutta toivottavasti eteenpäin päästään myös aloituksen jälkeenkin ilman isompia takaiskuja.

Tapahtuman poikkeusjärjestelyjä on tehty jääkiekkoseurojen, jäähalliväen ja viranomaisten kesken pitkin kesää ja syksyä.

Lohkotuksia, katsomokapasiteetteja, turvavälejä, kulkureittejä, hygieniatarpeita ja monia muita asioita on pohdittu ja suunniteltu, jotta ottelusta saadaan kaikille osapuolille mahdollisimman turvallinen.

Viimeinen vihreä valo 4500 katsojan ottelutapahtumalle Hakametsään saatiin vasta reilu viikkoa ennen ensimmäisiä pelejä, kun aluehallintovirasto ei muuttanut rajoitustoimenpiteitä lokakuulle.

Myyntipalvelu on työskennellyt yötä myöten ja tehnyt valtavan määrän töitä saadakseen katsomoon varmistettua tarvittavat turvavälit kaikille lipunhaltijoille. Se on tarkoittanut yli kahden tuhannen kausikorttilaisen istumapaikkojen läpikäymistä ja uudelleen järjestämistä.

Kaikki järjestelyt ja muutokset eivät ole mukavia.

Kaikki järjestelyt ja muutokset eivät ole mukavia, mutta toivottavasti ymmärrystä riittää, sillä muutokset on tehty vain siksi että kaikki kausikorttinsa lunastaneet ylipäätään saadaan sisälle halliin.

Toivottavasti poikkeusaikojen poikkeuspaikat eivät ole pitkäikäisiä, vaan jokainen pääsisi omalle paikalleen mahdollisimman pian.

Turvallisuusväki ja palveluiden tuottajat ovat niin ikään tehneet hurjan työn paitsi hallin turvallisuuden eteen myös viihdetapahtumalle olennaisten palvelujen takaamiseksi.

Kun me kaikki noudatamme vielä yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita, käytämme Koronavilkku-sovellusta ja mahdollisuuksien mukaan niitä halliin tullessa ilmaiseksi jaettavia kasvomaskejakin, jäähallissa käyminen näinä poikkeusaikoinakaan ei ole sen turvattomampaa kuin eläminen yleensäkään. Hallissa voit vielä tarkistaa ottelutapahtuman viimeisimmät poikkeusjärjestelyt Tapparan nettisivulta ja mobiiliapplikaatiosta. Tervetuloa Hakametsän viimeiselle kiekkokaudelle!

kirjoittaja on Tapparan viestintäpäällikkö

Kommentoi