Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tärkeitä juttuja – "Onnistumisen voi jokainen arvioida itse. Niin teen nyt minäkin"

Lukijoilta paljon kiitosta saanut Voionmaan koulutuskeskuksen journalistiopiskelijoiden tekemä juttusarja Tärkeä tamperelainen päättyy tähän lehteen.

Sarjan viimeisessä osassa Laura Naskali esittelee Marjatta Kujalan, joka on toiminut omasta eläköitymisestään lähtien vapaaehtoisena Mummon kammarissa. Aiemmissa osissa on esitelty muun muassa 40 vuotta Tamperetta opastanut Anja Hakkarainen, lähihoitajaksi kouluttautuva entinen ammattirikollinen Jari Karhu, kehitysvammainen tubettaja ja laulaja Niklas Sillanpää ja sateenkaarinuorisotila Kaarevan ohjaaja Lilla Haapakoski.

Juttusarjan tavoitteena oli esitellä tärkeitä tamperelaisia, jotka työllään tekevät kaupungista paremman paikan meille kaikille. Valinnat tekivät opiskelijat itse. Ehtoja oli yksi. Jutun lukemisen jälkeen lukijalle ei saanut jäädä epäselvyyttä, miksi esitelty henkilö on tärkeä tamperelainen.

Onnistumisen voi jokainen arvioida itse. Niin teen nyt minäkin. Tampereen yliopistolla nykyisin sijaitsevan Voionmaan toimittajaopiskelijat ovat nostaneet esittele hienoja tarinoita ihmisistä, joiden tärkeää panosta arjen sujumiseksi tai siihen elämyksien tuottamiseksi harva muistaa kiittää. Kokonaisuus oli esimerkki ihmisistä, joiden näkymätön työ on tärkeää.

Juttusarja toteutettiin keskellä koronakevättä. Tämä toi haasteensa myös nuorten toimittajien työhön. Henkilöhaastattelu on yleisiä uskomuksia haastavampi tyylilaji, varsinkin kun haastateltavaa pitäisi päästä lähelle, mutta fyysisesti tämä ei ole mahdollista.

Korona-aika lisäsi syvyyttä moneen juttuun. Esimerkiksi kauppakeskuksen siivooja Eija Varonen ja kiinteistönhoitaja Mirja Sundvall olivat monella tapaa eturintamassa taistelussa epidemian vaikutuksia vastaan. Tapaamispaikoista taas Mummon kammari ja Kaareva sulkivat ovensa kevääksi ja kesäksi. Tämäkin näytti niissä työtä tekevien tärkeyden.

Tärkeitä tamperelaisia riittää. Keväällä voionmaalaiset etsivät ja esittelevät jälleen joukon.