Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Ärsyttävä kirjoitus kiitollisuudesta – "Kolumnin kirjoittaminen osoittautui mukavaksi puuhaksi"

Olen alkanut kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa. Vaimoni ehdotti sitä minulle. Aluksi ajatus kiitollisuuspäiväkirjasta tuntui ärsyttävältä ja keinotekoiselta, mutta vaimoni jatkettua ehdottamista puolentoista vuoden ajan päätin tarttua tuumasta toimeen. Minulla ei ole tapana aikailla. Olen nyt kirjoittanut kiitollisuuspäiväkirjaa kolmen päivän ajan. Pitkän kokemukseni ansiosta koen olevani valmis opettamaan kanssaihmisiäni aiheesta.

Ensin ajatus kiitollisuutta käsittelevästä kolumnista tuntui ärsyttävältä hymistelyltä. Eihän minulla edes ole aiheesta muuta sanottavaa kuin se, että kiitollisuus tuntuu mukavalta.

Luettuani Jyrki Lehtolan kolumneja Ilta-Sanomista ymmärsin kuitenkin, että ärsyttävyys on kolumnistille hyve, ei vältettävä asia.

Käytännössä kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen tarkoittaa sitä, että kirjoitan joka ilta ylös viisi asiaa, joista olen kiitollinen. Siinä kaikki. Internetin mukaan positiiviset vaikutukset ovat huomattavia.

Ylen jutussa aiheesta sanotaan näin: ”Kiitollisuus on tutkitusti terveellistä. Kiitolliset ihmiset pysyvät terveempinä ja siten elävät pidempään. He tekevät myös enemmän hyviä tekoja kuin kiittämättömät ihmiset.” Jotain perää väitteissä kenties on. Oman kolmen päivän kokeiluni aikana olen alkanut huomata olevani ainakin hieman paremmalla tuulella.

Päädyin kirjoittamaan tämän kolumnin työkaverini puolesta. Hänen piti kirjoittaa tälle palstalle jotakin, mutta hän ei muilta kiireiltään millään ehtinyt. Kuten sanottua, olen ollut viime päivinä hyvällä tuulella ja niinpä päädyin lupautumaan apuun.

Kolumnin kirjoittaminen osoittautui mukavaksi puuhaksi.

Kolumnin kirjoittaminen osoittautui mukavaksi puuhaksi. Työkaveri oli kovasti kiitollinen. Oluttakin lupaili. Huomasin, että myös kiitollisuuden kohteena oleminen tuntuu aika mukavalta.

Ärsyttävä kolumni kiitollisuudesta olisi hyvä lopettaa neuvomalla lukijoita. Olisi sopivan ärsyttävää sanoa, että olkaa ihmiset kiitollisia, se tekee elämästä parempaa.

Niin en kuitenkaan aio tehdä. Päinvastoin. Ehdotan, ettet koskaan ala kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa.

Muuten saatat esimerkiksi päätyä kirjoittamaan tämän palstan seuraavan kolumnin.

kirjoittaja on Tampereen Teatterin näyttelijä