Pääkirjoitus: Kauppia kaikille – "Lyhyemmällä tähtäimellä asiat eivät ole sujuneet onnellisten tähtien alla Kaupissa"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kaupin urheilupuiston alueen asemakaavoitusta valmisteleva yleissuunnitelma ja iso nippu selvitysaineistoa on valmistunut nähtäville palautetta varten.

Lopputuloksena olisi uusi pesäpallo- ja hiihtostadion sekä uusi lämmitettävä tekonurmikenttä jalkapalloilijoille. Kaupin uudistuksille on vuosille 2020–22 varattu 10,5 miljoonaa euroa.

Uuden Kaupin palapelissä moni palikka on loksahtanut kohdalleen, kun takavuosina veristä kamppailun Kaupin herruudesta käyneet jalkapallopalloilijat ja pesäpalloilijat mahtuvat nyt samaan urheilupuistoon. Ratkaisun avain oli hiihdon ja pesäpallon mahtuminen samalle stadionille, joka avasi vanhan pesisstadionin paikan jalkapallolle. Monipuolinen urheilupuisto on Tampereen etu. Tulevaisuus näyttää hyvältä.

Lyhyemmällä tähtäimellä asiat eivät ole sujuneet onnellisten tähtien alla Kaupissa.

Uuden pesäpallostadionin valmistuminen ensi kaudelle alkaa näyttää todennäköistä epätodennäköisemmältä. Vaikka asemakaavaehdotus saadaan valmiiksi tänä vuonna, olisi uuden katsomon rakentamisen mahdollistava kaava lainvoimainen optimisimman arvion mukaan talvikuukausina.

Mikäli töihin ei päästä ajoissa, jää uusien katsomoiden rakentaminen kauden jälkeiseen aikaan eli syksyyn 2021 ja ensi kausi pelataan tämän vuoden kierrätyskatsomoissa.

Toinen takaisku tuli Kauppiin jo tulevalle talvelle, kun viime epätalvena ei lunta saatu purun alle säilöön ensilumenlatua varten. Ladulle päästään siis vasta, kun uutta tykkilunta on riittävillä pakkasilla saatu tehtyä tarpeeksi. Uusiin suunnitelmiin sisältyykin kokonaan uusi lumetusjärjestelmä.

On tärkeää muistaa, että Kaupissa uudistuksista hyötyvät myös kuntoliikkujat. Samalla uudessa asemakaavassa huolehditaan alueen ympäristöarvojen säilymisestä ja lajisuojelusta. Myös tulevaisuuden rakentamiselle asetetaan kaavalla selvät rajat. Lisäksi Kaupin liikennettä selkiytetään.

Vastoinkäymisistä huolimatta uusi Kauppi on ollut Tampereen monesta syystä tukkoisen urheilupaikkarakentamisen suurimpia onnistumisia pitkään aikaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut