Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tampereen talouskehys painottaa investointeja – "Organisaation rakenteet kaipaavat hankkeiden asettamista tärkeysjärjestykseen"

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarviokehysesityksen vuodelle 2021.

Lylyn talouskehyksessä Tampereen kaupunki toteuttaa yksiköissään 10 miljoonan euron leikkaukset ja yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa henkilöstömenosäästöjä laajojen keinojen ollessa positiivisesti käytössä. Samalla julkisista elvytysinvestoinneista ja kaupunkivihreistä hiilineutraaliushankkeista ei valmistelussa toistaiseksi ole tingitty.

Haastavassa taloudellisessa tilanteessa Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n valtuustoryhmä on kannustanut toteuttamaan kaupunginvaltuuston edellyttämää kymmenen kohdan rakenneuudistusohjelmaa osana talousarvion valmisteluprosessia. Organisaation rakenteet kaipaavat hankkeiden asettamista tärkeysjärjestykseen.

Samalla olemme korostaneet vahvaa reagointikykyä ja eri skenaarioita julkisen talouden osalta, jos korona jälleen muuttaa taloussuunnittelun perusteita. Solidaarisuus yksityisen sektorin työntekijöitä ja yrittäjiä kohtaan edellyttää, että myös julkinen sektori kykenee reagoimaan nopein toimenpitein, jos palveluita koronaviruksen uudelleenleviämisen takia päädytään sulkemaan.

Työn verotuksen kiristäminen ei ole johtanut varmaan verotulojen kasvuun. Tarvitaankin määrätietoista johtamisotetta, jotta kaupunkiseutu kykenee houkuttelemaan puoleensa entistäkin enemmän yksityisiä investointeja ja nettoveronmaksajia. Näin myös julkinen talous saadaan tasapainoon.

Kannattamattomien investointien ollessa käytännössä peiteltyä käyttömenoa on myös hyvä, että julkisten investointien, kuten raitiotien laajennusten, taloudellisia tulovaikutuksia kyetään entistäkin paremmin perustelemaan.

Organisaation rakenteet kaipaavat hankkeiden asettamista tärkeysjärjestykseen.

Ilkka Sasi

valtuustoryhmän puheenjohtaja (kok.), kaupunginhallituksen jäsen

Tampere