Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Perustoimeentulotuen korottaminen auttaa heikoimmassa asemassa olevia

Hallitus esitti viime viikolla 75 euron kuukausittaista koronalisäystä perustoimeentulotuen saajille. Yllättävästi perussuomalaiset asettuivat voimakkaasti vastustamaan tätäkin esitystä, perustellen kritiikkiään sen ”valumisella” maahanmuuttajille ja yksinasuville miehille.

Niin tai näin, aina väärin päin, ainakin perussuomalaisten mielestä. Koronakriisi on aiheuttanut kaikkein heikoimmassa taloudellisessa tilassa oleville suomalaisille valtavasti lisähaastetta. Olemme käyttäneet miljardeja suomalaisten yritysten ja kuntien tukemiseen työpaikkojen säilyttämiseksi.

On täysin kohtuullista osoittaa suoraa tukea myös heikoimmassa asemassa oleville kansalaisille.

Toimeentulotuen korottaminen on juuri tälle ryhmälle tehokkaasti kohdennettu toimenpide. Tuen saajien joukossa on vähävaraisia lapsiperheitä, joille lisäkustannuksia ovat tuoneet lasten arkiruokailun siirtyminen kotiin, koulun sijaan.

Tämän lisäksi tukea saa myös muut ryhmät, kuten yksin asuvat miehet tai maahanmuuttajat. Mutta eikö heidän tukemiselle ole perussuomalaisten mielestä mitään perusteita? Eikö heidän pärjäämisellään ole merkitystä?

Perussuomalaiset esittivät tarkempana toimena lapsiperheiden tukemiselle lapsilisien korottamista. Mutta tämä toimi olisi perustoimeentulotuen sijaan kohdentunut huomattavasti laveammalle piirille, sillä lapsilisä on universaali tuki.

On täysin kohtuullista osoittaa suoraa tukea myös heikoimmassa asemassa oleville kansalaisille.

Kun koronalisä kohdennetaan hallituksen esittämällä tavalla, saavutetaan täten täsmällisesti heikoimmin pärjääviä auttava lisäys, jonka suhteellinen vaikutus on aidosti merkittävä.

Jouni Ovaska

kansanedustaja (kesk.)

Tampere