Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Vaikuttavaa tutkimusta ja koulutusta – "Tutkitun tiedon rooli korostuu isoissa muutoksissa"

Tampereen yliopiston ensimmäiset puolitoista vuotta ovat olleet uuden rakentamisen aikaa. Perustoimintamme vahvistamisen ja organisaatiorakenteiden uudistamisen kanssa samaan aikaan olemme rakentaneet keskustelukulttuuriamme ja monialaista, moniäänistä yliopistoamme parhaiten palvelevia käytäntöjä.

Lähivuosina keskitymme erityisesti tutkimuksemme ja koulutuksemme laatuun ja vaikuttavuuteen, kansainvälisen veto- ja pitovoimamme vahvistamiseen sekä yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa muodostamamme korkeakouluyhteisön synergiaetujen rakentumiseen.

Lisäksi vahvistamme yhteisöämme, työhyvinvointiamme ja osaamistamme.

Yliopistomme toiminnan tarkoitus on rakentaa yhdessä kestävää maailmaa. Työmme perusta on jatkuva pyrkimys uuteen tietoon ja tieteellisiin läpimurtoihin.

Perustutkimuksesta nousee uusia alueita tutkimukseen ja koulutukseen, kuten kestävä kaupunki ja hyvinvoinnin huominen.

Pohjimmiltaan yliopisto on olemassa ympäröivää yhteiskuntaa varten. Tampereen kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, lukuisten suurten ja pienten yritysten, yhteisöjen ja muiden kumppaniemme kanssa luomme ratkaisuja, jotka ovat ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä ja globaalisti käyttöönotettavia.

Tutkitun tiedon rooli korostuu isoissa muutoksissa.

Tampereen yliopistosta valmistuvat Tampere Alumnit rakentavat Suomen elinvoimaisuutta niin yrityksissä kuin erilaisissa yhteisöissäkin.

Tutkitun tiedon rooli korostuu yhteiskunnan isoissa muutoksissa. Toivon, että tutkimuksemme, koulutuksemme ja asiantuntemuksemme on laajassa käytössä, kun Suomessa ja kansainvälisesti haetaan polkua kohti kestäviä toimintatapoja.

Tampereen yliopiston toinen kokonainen lukuvuosi laitettiin nyt alulle alkaneen viikon maanantaina pitkälti etätyön ja etäopiskelun merkeissä.

Vastuullisesti ohjeita noudattaen ja toinen toisistamme huolta pitäen turvaamme tutkimuksen, opetuksen ja oppimisen jatkumisen edellytykset ja yhteisömme hyvinvoinnin.

Toivotan oikein hyvää ja antoisaa akateemista lukuvuotta!

Kirjoittaja on Tampereen yliopiston rehtori.