Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lastensuojelu ei saa jäädä koronan varjoon – "Kaikista heikoimmassa asemassa olevat lapset perheineen kärsivät eniten"

Lakisääteiset palvelut tarvitsevat nyt poliittista tahtoa toteutuakseen. Koronavirus vaikuttaa heikentävästi talouteen vielä pitkään.

Tampereen kaupungin lastensuojelussa asiakkaina olevien lasten tilanteet tarvitsevat laadukasta sosiaalityötä joka päivä. Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset perheineen tarvitsevat kaiken mahdollisen avun oikeaan aikaan.

Se tarkoittaa sitä, että kaupungin sosiaalityöntekijöillä täytyy olla realistiset mahdollisuudet tehdä lakiin kirjatut työtehtävät ja vaativat prosessit kunnolla, jotta lapsia ja nuoria voidaan auttaa. Tällä hetkellä asiakasmäärät per työntekijä eivät noudata Talentian tai STM:n antamia suosituksia (30–35 asiakasta per työntekijä).

Heikossa taloustilanteessa on kohtuutonta, että kaikista heikoimmassa asemassa olevat lapset perheineen kärsivät eniten.

Ronja Mäkinen

Kaikista heikoimmassa asemassa olevat lapset perheineen kärsivät eniten.