Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liikennesäännöt ja niiden valvonta käyttöön Tampereella, kiitos! – "Tampereella vallitseva uusliberalismi, jossa kaikki tekeminen on hyväksyttävää ja oikein, ei toimi lainkaan liikenteessä"

Tampereella liikennesäännöt ja toisen ihmisen huomioonottaminen ovat katoavaa kansanperinnettä.

Jalkakäytävillä ajetaan surutta polkupyorillä, sähköpotkulaudoilla ja muilla menopeleillä. Liikennesääntöjen mukaan polkupyörällä ja sähköpotkulaudalla saa ajaa ainoastaan merkityillä pyöräteillä tai ajoradalla, eikä lainkaan jälkakäytävillä. Jalkakäytävät ovat jalankulkijoita varten, kuten jo nimenkin pitäisi sanoa.

Varsinkin nyt koulujen alettua jalkakäytävillä kulkee paljon pieniä koululaisia, äitejä lastenvaunuineen ja myös vanhempaa väkeä. Heillä on täysi oikeus kulkea jalkakäytävillä turvallisesti, ilman, että saavat jatkuvasti kuulla hävyttömyyksiä siitä, kuinka he haahuilevat edessä tien tukkona. Jalkakäytävä ei ole kilparata.

Jos merkittyä pyörätietä ei ole, pitää polkupyörää tai sähköpotkulautaa käyttävien siirtyä ajoradalle. Tätä ihmettä ei juuri näe tapahtuvan, vaan ajetaan surutta jalkakäytävällä. Erityisen vaarallisia ovat rakennus-, remontti- ja katutöiden ympäristöt, joissa ajella erilaisilla kulkuneuvoilla paikoissa, joissa ei mahdu kulkemaan kuin juuri ja juuri jalan.

Valvonnan kokonaan puuttuessa tilanne on riistäytynyt täysin käsistä ja kaduilla vallitsee villin lännen meininki. Tehovalvontaa ja asenteiden muutosta tarvitaan pikaisesti, ei suinkaan asian salailua ja kaunistelua.

Toisen ihmisen huomioon ottaminen ja tarkkaavaisuus ovat liikenteen ykkösasioita, oletpa sitten jalankulkija tai minkä tahansa ajoneuvon kuljettaja.

Tampereella vallitseva uusliberalismi, jossa kaikki tekeminen on hyväksyttävää ja oikein, ei toimi lainkaan liikenteessä.

Ihmisten pahoinvointi näkyy liikenteessä ylilyönteinä.. Suomessa ja erityisesti Tampereella vallitseva uusliberalismi, jossa kaikki tekeminen on hyväksyttävää ja oikein, ei toimi lainkaan liikenteessä.

Kiellot, säännöt ja määräykset ovat ihmisen hyväksi, ei vahingoksi. Niiden valvonta onkin sitten jo toinen juttu.

Tapani Telenius

Tampere