Lukijalta: Koronaviruksen pysäyttämiseen tarvitaan meitä kaikkia – "Meidän kaikkien on nyt herättävä pohtimaan omia ratkaisuja arjessa"

Keväällä alkanut kriisi on jälleen pahentumassa syksyä kohden. Olemme tähän mennessä pystyneet torjumaan pahimman, mutta syksyllä meitä mitataan uudestaan. Maskien käyttäminen julkisessa liikenteessä, koulussa opiskeleminen turvallisesti tai vapaa-ajan palveluiden käyttäminen ovat kysymyksiä, jotka mietityttävät meitä kaikkia.

Vastuu itsestä ja läheisistä on nyt tärkeintä. Otetaan mieluummin kaikki toimemme ennaltaehkäisevästi, ettemme ole jälleen kevään tapaisessa tilanteessa. Monille eristäytyminen oli henkisesti raskasta, kun jokapäiväiset rutiinit muuttuivat. Joillekin lapsille etäopiskelu heikensi oppimista tai toi esiin oman perheen eriarvoisuuden. Yksinäisyys heikensi varsinkin vanhempien ihmisten henkistä hyvinvointia.

Kaupunki on valmistautunut kriisiin koko kesän, mutta kaikkeen ei ole mahdollisuutta valmistautua. Meidän kaikkien on nyt herättävä pohtimaan omia ratkaisuja arjessa, onko pakollista mennä suuriin yleisötilaisuuksiin? Voinko liikkuessa omalla toiminnalla estää viruksen leviämistä?

Toivon valtuutettuna, että pystymme elämään viruksen kanssa, niin ettei kevään tapaisia sulkuja jouduttaisi tekemään.

Pääministeri Marin (sd.) ja pormestari Lyly (sd.) ovat onnistuneet omilla toimillaan vakuuttamaan ihmiset noudattamaan suosituksia ja ohjeita tähän asti, mutta kriisin pitkittyessä tarvitaan meidän jokaisen valppautta ja ajattelua viruksen pysäyttämiseksi.

Ari Wigelius

Meidän kaikkien on nyt herättävä pohtimaan omia ratkaisuja arjessa.

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Tampere

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut