Pääkirjoitus Näille suupaloille on nyt iso tarve – "Kun kilpailupintxoon on tavoitteena tiivistää ravintolan gastronominen sielu ja esitellä kulinaarinen osaaminen, on suupalan merkitys suuri"

Moni häpeää tätä tunnustaa, mutta sanotaan se silti ääneen. Parhaat ideat ovat yleensä lainattuja, peräti varastettuja, myöntäisi joku rohkeampi.

Itse asiassa ei ole häpeilemisen syytä. Oleellista on se, että lainattu idea löytää uuden elämän, ajan, paikan ja yleisön. Sekin vaatii hoksnokkaa. Siirretyn idean tuotava lisäarvoa arkeen tai juhlaan uudessa paikassa.

Baskien La Tamborradan siirtäminen tamperelaisten Tamperradaksi on tästä oiva esimerkki. Lopputulos on jo monella mittarilla esikuvaa toimivampi, kiinnostavampi ja jopa isompi. Ja juuri nyt tarpeellisempi, kun ravintola-ala tarvitsee kaiken mahdollisen tuen ja nosteen vaikean kevään jäljiltä.

Kohta mennään 3 euron pintxojen perässä – Näin Tamperrada on kasvanut jopa esikuvaansa suuremmaksi

Tampereella ei – onneksi – paukuteta rumpuja vuorokauden ympäri, mutta Tamperradan pintxot ovat osuneet manselaiseen ravintolakulttuuriin kuin tikku annospalan keskelle.

Kerrataanpa. Tamperradassa kymmenet ravintolat laittavat osaamisensa pieniin kolmella eurolla myytäviin ruoka-annoksiin. Ravintoloille ja koko alalle Tamperrada on loistava markkinointitapahtuma.

Tamperrada-iltoina ahkerimmat kiertävät jopa parissakymmenessä ravintolassa, joten tutuksi tulee paikkoja, joissa ei normaalisti vuoden aikana poiketa.

Kun kilpailupintxoon on tavoitteena tiivistää ravintolan gastronominen sielu ja esitellä kulinaarinen osaaminen, on suupalan merkitys suuri – ja makuelämyksen osuessa kohdalleen myös pitkäkestoinen.

Lainattu ruokatapahtuma on jo nyt kahdeksan vuoden jälkeen hienoa tamperelaista kaupunkikulttuuria. Tamperrada on elämystalouden ytimessä. Vaikka malli on haettu kaukaa Biskajanlahden rannoilta, Tamperradan tavoitteena on nostaa esille paikallisia raaka-aineita, ravintoloiden omaleimaisuutta ja tamperelaisten kokkien osaamista.

Alalla, jossa kova kilpailu on arkea, tehdään yhdessä työtä, jossa hyötyjänä on koko keskustan elinkeinoelämä ja ennen kaikkea koko kaupunkikulttuuri. Ja me ravintola-asiakkaat.

Tampereelle pintxojen MM-kisat vuonna 2026? – Asialle tuki myös ruokalajin kotikonnuilla Espanjan Baskimaalla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut