Pääkirjoitus Me teemme juttuja T-paidoista! – "Asennepaidat nyppivät monia. Joskus nekin osuvat olennaiseen"

Mistä te ne jutut lehteen oikein keksitte ja valitsette, kysyy moni lehden tekijältä. Useimmiten kysymykset ovat uteliaan hyväntahtoisia. Läheisen ja arkeen kiinteästi kuuluvan kaupunkilehden syntyprosessista omien silmien alle ollaan kiinnostuneita.

Joskus juttujen taustalta löydetään myös lehden lukijoilta salattu agenda, jolla pyritään vaikuttamaan yhteiskunnan ja paikallisten tärkeiden asioiden kehitykseen eri suuntaan, mihin epäilijän omat intressit mieluusti näkisivät kehityksen tapahtuvan.

Teen nyt teille paljastuksen. Juttujen syntymiseen saattaa vaikuttaa ratkaisevasti haastateltavan T-paita.

Viime viikolla naputtelin kotimatkalla bussista viestin Tampereen kaupungin talousjohtaja Jukka Männikölle. Ajatuksena oli päästä jutulle suorapuheisen, rehellisen ja sanavalmiin asiaosaajan kanssa monella tapaa ajankohtaisen ja meitä kaikkia jollain tapaa koskettavana kaupungin budjettikehyksen rakentamisesta täysin poikkeuksellisessa taloustilanteessa. Vartissa audienssi oli sovittu seuraavalle päivälle.

Männikkö saapui haastatteluun musta statement-t-paita päällään. Asennepaitanakin tunnetun vaatekappaleen viesti kuului ”Teen työtä jolla on tarkoitus?”.

Kysymysmerkki käänsi jutun suuntaa tällä kertaa kohti virkamiehen näkökulmaa. Ensi vuoden budjettia tehdään nyt tilanteessa, jossa kuukausien aikana tehdyt suunnitelmat saattavat mennä kahdessa viikossa kokonaan uusiksi. Myös patistellun talouskurin pitäminen vaalivuoden alla nosti pintaan skeptisyyden.

Ei Männikkö ole ainoa. Ennen kaikkea asiantuntijatyössä moni joutuu nyt pohtimaan, jääkö omatyöpanos koronaturbulenssien heiteltäväksi tai milloin jo tekemänsä työn joutuu sen takia tekemään uudestaan. Tai onko omalle työlle edes tarvetta jatkossa.

Asennepaidat nyppivät monia. Joskus nekin osuvat olennaiseen – ainakin yhden lehtijutun pohjaksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut