Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Tampereesta Suomen siistein kaupunki? – "Ei liity pelkästään matkailijoiden houkuttelemiseen"

Voisiko Tampere olla Suomen siistein kaupunki – siis aidosti siistein, turvallisin ja viihtyisin? Mielestäni voisi.

Tällä hetkellä näin ei kuitenkaan ole. Epäjärjestyksen ja -siisteyden tuntua luovat toki isot rakennushankkeet, jotka sekoittavat liikennejärjestelyjä, mutta ympäristön sekaisuuteen vaikuttaa ennen kaikkea konkreettinen epäsiisteys. Katujen irtoroskat ja pursuavat jäteastiat ovat tästä selkeitä esimerkkejä.

Sain heinäkuun aikana useita viestejä Tampereella vierailleilta. Heinäkuisena sunnuntaina kaupungin museoissa wc-tilojen roskikset pullistelivat ja lattiat olivat märät. Niin ikään keskikaupungin puistojen roskikset olivat täynnä ja niiden juureen oli kasaantunut roskaröykkiötä. Lauantaiyön juhlijoiden pikaruokapakkaukset leijailivat katujen varsilla.

Siisteys on se elementti, joka saa turistin vierailemaan paikassa kuin paikassa uudestaan. Monesti arvioimme paikkoja ja kokemuksiamme yleisen siisteyden mukaan.

Koronakesä sai ihmiset matkailemaan kotimaassa. Eikö olisi hienoa, jos kaikki Tampereella vierailleet palaisivat tänne jatkossakin uudestaan? Onhan meillä täällä monta hienoa kohdetta, jotka kiinnostavat niin perheitä kuin yksin matkustavia.

Tampereen kaupunki palkkasi nuoria vastuullisuusagentteja toimimaan siisteyden hyväksi kesän aikana. Nämä nuoret tekivät korvaamattoman arvokasta työtä, mutta kysymys kuuluukin, miten kehittäisimme toimintaa. Siisteydellä kutsumme kotimaan matkailijoita ensi vuonnakin. Valitettavasti tänä kesänä emme onnistuneet antamaan hyvää kuvaa turisteille.

Siisteydellä kutsumme kotimaan matkailijoita ensi vuonnakin.

Siisteys ei liity pelkästään matkailijoiden houkuttelemiseen. Tamperelaisten on tunnettava kaupunki kodikseen ja siisteys on eittämättä kodikkuuden peruspilari.

Siisti kaupunki on kodikas ja kaikille turvallinen. Siisti kaupunki on houkutteleva matkailijoille ja uusille asukkaille. Tehdään Tampereesta Suomen siistein kaupunki.

Kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja (kesk.) ja kaupunginvaltuutettu.