Lukijalta | Lisää kaupunkia Tampereen läntiseen keskustaan – "Urbaanin keskustan mahdollistamiseksi niin pysäköintihallien kuin kävelykatujen rakentaminen kulkevat käsi kädessä"

Tampereen kasvaessa keskustan kaupallinen painopiste on siirtynyt kohti rautatieasemaa. On hyvä, että rautatien päälle rakentuvaa Tamhattania asemakeskuksineen viedään määrätietoisesti eteenpäin. Elinvoimaa itäisessä keskustassa on samalla mahdollistettu Hämpin parkin avulla.

Kuitenkin myös kosken länsipuoli kaipaa piristysruisketta. Osana visiotyötä onkin syytä vahvistaa läntisen keskustan kaupallisia palveluita mahdollistamalla täydennysrakentamista, sekä hyödyntämällä maanalaisia pysäköintimahdollisuuksia Kunkun parkin muodossa.

Läntisen keskustan korttelirakentaminen ja vaikkapa ullakkorakentaminen mahdollistuvat oikeilla kannustimilla sekä joustavilla rakennuslupamenettelyllä. Onkin tärkeää, että keskustaa kehitetään kiinteistönomistajien ja taloyhtiöiden tarpeita mukaillen. Samalla Tampereen monimuotoista identiteettiä voidaan korostaa vahvistamalla läntisen keskustan imagoa porvarillisena miljöönä.

Tampereen keskustan kehittämisen pitkäaikainen visio on myös ollut, että maan alle on rakennettu pysäköintihallien verkkoa, joka tulevaisuudessa toimii myös maanalaisena liikenneverkkona. Samalla on helpotettu kävelykeskustan muotoutumista. Läntisen keskustan alle rakentuva pysäköinti on yksi edellytys urbaanille kehitykselle.

Asiakkaiden on päästävä sujuvasti kaupunkiin. Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n valtuustoryhmän mielestä pormestariohjelman mukaisesti keskusta on oltava saavutettavissa nopeasti kaikilla kulkumuodoilla.

Urbaanin keskustan mahdollistamiseksi niin pysäköintihallien kuin kävelykatujen rakentaminen kulkevat käsi kädessä.

Urbaanin keskustan mahdollistamiseksi niin pysäköintihallien kuin kävelykatujen rakentaminen kulkevat käsi kädessä.

Tiivis väestöpohja ja kaikkia kulkumuotoja käyttävät asiakasvirrat vahvistavat urbaania keskustaa.

Kirjoittaja on Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut