Lukijalta: Maksatko Etelä-Euroopan laskut?

Suomen talous määritellään ”menestyväksi”, jolla EU velvoittaa meitä tukemaan Etelä-Euroopan ”vähemmän menestyviä” maita. Suomelta vaaditaan nyt 6,8 miljardin osuutta EU:n yhteisvastuullisesta hätärahoituksesta, motiivina korona. Suomen nettomaksajan rooli EU:ssa on jatkunut kauan, mutta nyt summa on järkyttävä.

Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti K.J Ståhlberg pelkäsi maamme ajautumista satelliittivaltioksi, jota ohjataan muualta. Nyt EU:n ”tulonsiirtounioni”, asetuksineen ja säädöksineen on voimakasta ohjailua muualta.

Muinaisen Rooman valtakunnan koko Euroopan alueen kattaneita provinsseja verotettiin raskaasti ja niiden hyödykkeitä imettiin. Hallinto oli täynnä etuoikeuksia ja alueiden kansoista ei aidosti välitetty. Myös Neuvostoliitto oli valtava keskusjohtoinen federaatiokokeilu. Nuo jättiläisvaltiot kaatuivat omaan mahdottomuuteensa.

”Pakkokollektivisoinnilla” EU alkaa tuntua vastaavalta jättiläiseltä. Tällä menolla Suomi joutuu karsimaan kaikista kuluista maan sisällä. Myös itsenäisyyttämme ylläpitävästä maanpuolustusmäärärahasta, mukaanlukien omasta mielestäni tärkeästä hävittäjähankinnasta.

Onko nykyhallitus ”valtio valtiossa”, joka sanoillaan ohjaa Suomen kansaa minne haluaa?

Maailman historia on osoittanut, että yhtenäiset kansat ovat turvallisia asukkailleen, tässä ajassa Sveitsi ja Japani hyvinä esimerkkeinä. Aitoa kansallismielisyyttä ei saa hävittää globaalissa paineessa. Oman kansan, kielen ja kulttuurin arvostaminen ei ole kansalliskiihkoa, eikä pyrkimystä mihinkään ylivertaisuuteen.

Suomalaisten on aika havahtua tilanteeseen. Toivon maahamme K.J. Ståhlbergin kaltaista valtiomiesmäisyyttä, jossa kansa on yksittäisiä eturyhmiä tärkeämpi.

Hyvää kesää kaikille! Muistetaan kuitenkin, että korona on taas nostamassa päätään. Ollaan varovaisia sen suhteen.

Veijo Niemi (ps.)

kansanedustaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Doris oli jälleen ykkönen! – Tässä on Paras Tamperelainen Bilepaikka-äänestyksen TOP20
 2. Finlaysonkin on nyt Live! – Vanhalla tehdasalueella soi koko elokuun, keskiviikkona laulaa Saha
 3. Tästä se lähtee, Tampere Rock Cityn keikkakalenterin paluu! – Täältä löytyy liveä 5.–11.8.
 4. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 5. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 6. Lukijalta: Absoluuttista tasa-arvoa ei ole – "Luonnon muokkaaminen omiin ideologisiin tarpeisiin on tuhoon tuomittu linja"
 7. Kolumni: Tampereen tarinaa kerrotaan itse kokemalla – "Särkänniemen hevoset jaloittelevat sopivasti samaan aikaan paikalle ja ihmisiä pulikoi vedessä"
 8. Poliisi vaitonainen miehen epäiltyyn murhaan liittyvistä tutkimuksista Helsingissä – 12 epäiltyä pidätetty: 10 miestä, 2 naista
 9. "Mukavaa kesän jatkoa: elokuu toimii aina" – J. Karjalainen joutui jälleen siirtämään jättikonserttiaan
 10. Hiedanrannan puutarhajuhlat on peruttu – "Emme halua riskeerata kaikkien yhteistä turvallisuutta"
 11. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 12. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 13. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 14. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 15. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 2. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 3. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 4. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 5. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 6. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 7. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 8. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 9. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 10. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 13. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 14. Doris oli jälleen ykkönen! – Tässä on Paras Tamperelainen Bilepaikka-äänestyksen TOP20
 15. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.