Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Maksatko Etelä-Euroopan laskut?

Suomen talous määritellään ”menestyväksi”, jolla EU velvoittaa meitä tukemaan Etelä-Euroopan ”vähemmän menestyviä” maita. Suomelta vaaditaan nyt 6,8 miljardin osuutta EU:n yhteisvastuullisesta hätärahoituksesta, motiivina korona. Suomen nettomaksajan rooli EU:ssa on jatkunut kauan, mutta nyt summa on järkyttävä.

Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti K.J Ståhlberg pelkäsi maamme ajautumista satelliittivaltioksi, jota ohjataan muualta. Nyt EU:n ”tulonsiirtounioni”, asetuksineen ja säädöksineen on voimakasta ohjailua muualta.

Muinaisen Rooman valtakunnan koko Euroopan alueen kattaneita provinsseja verotettiin raskaasti ja niiden hyödykkeitä imettiin. Hallinto oli täynnä etuoikeuksia ja alueiden kansoista ei aidosti välitetty. Myös Neuvostoliitto oli valtava keskusjohtoinen federaatiokokeilu. Nuo jättiläisvaltiot kaatuivat omaan mahdottomuuteensa.

”Pakkokollektivisoinnilla” EU alkaa tuntua vastaavalta jättiläiseltä. Tällä menolla Suomi joutuu karsimaan kaikista kuluista maan sisällä. Myös itsenäisyyttämme ylläpitävästä maanpuolustusmäärärahasta, mukaanlukien omasta mielestäni tärkeästä hävittäjähankinnasta.

Onko nykyhallitus ”valtio valtiossa”, joka sanoillaan ohjaa Suomen kansaa minne haluaa?

Maailman historia on osoittanut, että yhtenäiset kansat ovat turvallisia asukkailleen, tässä ajassa Sveitsi ja Japani hyvinä esimerkkeinä. Aitoa kansallismielisyyttä ei saa hävittää globaalissa paineessa. Oman kansan, kielen ja kulttuurin arvostaminen ei ole kansalliskiihkoa, eikä pyrkimystä mihinkään ylivertaisuuteen.

Suomalaisten on aika havahtua tilanteeseen. Toivon maahamme K.J. Ståhlbergin kaltaista valtiomiesmäisyyttä, jossa kansa on yksittäisiä eturyhmiä tärkeämpi.

Hyvää kesää kaikille! Muistetaan kuitenkin, että korona on taas nostamassa päätään. Ollaan varovaisia sen suhteen.

Veijo Niemi (ps.)

kansanedustaja