Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Miksi vuokrat nousevat?

Kalevan alueella on kerrostaloja, joiden omistus on muualla, esimerkiksi eläkeyhtiöllä.

Näiden vuokratalojen vuokrat ovat korkeat. Lisäksi vuokraisännällä on jatkuva korotuksen tarve. Yksi keskeinen syy vuokrien nousuun on tehoton ja heikosti hoidettu isännöinti. Samoin muut taloyhtiön kulut. Isännöitsijät eivät välttämättä paneudu asukkaiden toiveisiin.

Heikko kiinteistönhoidon taso on yksi keskeinen peruste vuokralaisten kovalle vaihtuvuudelle. Vaihtumisesta hyötyy vuokranvälittäjä. Omistajat joutuvat maksamaan nämäkin kulut. Monet vaihdot olisi estetty asukkaita kuuntelemalla.

Kalevan alueella on valtaosa hyvin hoidettuja kerrostaloja. Taloista näkee jo heti ulkopuolelta onko se asukkaiden omistama vai niin sanottu vuokratalo. Olisi tärkeä huomata, että kiinteistöt on pidettävä kunnossa niin ulkoa kun sisältäkin. Näin alue pysyy haluttuna sekä omistus että vuokraustoiminnasta.

Ei ole tätä päivää, että parin edellisen vuoden joulukuuset ovat seinustalla. Samat roskat nurkissa kuukausikaupalla. Kyllä asukkaat huomioivat, harva vaan jaksaa reagoida muutoin kuin äänestämällä jaloillaan ja muuttamalla toiseen taloon. Vastuullisuutta toimijoille.

Muuttaja