Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Milloin omaiset saavat tavata eristettyjä läheisiään?

Pirkanmaalla ei ole kahteen viikkoon ollut ainoatakaan koronavirustapausta. Yleisesti ottaen koko Suomen virustilanne on niin hyvä, että poikkeustilannetta rajoituksineen on voitu purkaa. On siis käsittämätöntä, että Tampereen johto edelleen jatkaa epäinhimillistä käytäntöään, etteivät omaiset kaikissa tapauksissa vieläkään saa tavata läheisiään hoitokodeissa. Vastuun Tampereen johtoporras siirtää THL:lle ja Pirkanmaan infektioyksikölle. ”Ei kaupunki mitään voi” -käsien pesu jatkuu!

Mennään ylisuojelu edellä, inhimillisyydestä viis – tärkeintä on, että tilastot näyttävät hyviltä! Mihin tarkaan ottaen tällainen ”vielä täysin eristettyjen” käytäntö perustuu, jos koko Pirkanmaalla ei ole enää todettu virustartuntoja?

Jonkun tahon on vihdoinkin osattava antaa tarkka ajankohta, milloin omaiset Tampereella saavat vapaasti tavata eristettyjä läheisiään - ennen kuin he kuolevat.

Arto J. Heinämäki

Tampere