Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Pitkä pelitauko on päättymässä – "Tampereelle saadaan vieraita Itävallasta ja Saksasta"

Jääkiekkokausi niin kotimaassa kuin kansainvälisissä sarjoissakin lyötiin pakettiin koronan takia jo yli neljä kuukautta sitten. Vaikka laji pääasiassa talvella pelattavaksi mielletäänkin, niin moneen vuosikymmeneen ei lätkäpeleistä ole ollut näin pitkää taukoa.

Vielä parikymmentä vuotta sitten suomalaisjoukkueet aloittivat harjoituspelinsäkin jo näin heinäkuussa, kun taas NHL:ssä oli mestari saatu ratkaistua vain kuukautta aiemmin.

Kiekkosarjat ovat julkaisseet sarjaohjelmansa tarkoituksenaan aloittaa Liigan pelit heti lokakuun alussa. Koronatilanne Suomessa on pysynyt pitkään kurissa, kesälajit on saatu käyntiin ja yleisöäkin katsomoon, mutta varpaillaan pitää vielä olla, varsinkin kun syksyllä tapahtumat viedään sisätiloihin.

Pari naisjoukkuetta ehti jo kiekkokesänsä korkatakin, ja miesjoukkueet aloittavat kautensa reilun parin viikon päästä Rauman Pitsiturnauksessa, jonne Tapparakin pitkästä aikaa osallistuu. Harjoituspeleissä on mukana esimerkiksi Wisehockey Tampere Cup, jossa Hakametsässä Tapparan ja Ilveksen vieraina ovat HIFK ja Lukko.

Täysin uutta harjoituspelikaudessa on viiden joukkueen kesken pelattava Super Series, jossa pelataan lyhyitä otteluita liigapelien jatkoajoilta tutulla formaatilla kolmella kenttäpelaajalla per joukkue. Luvassa on siis jotain erilaista ja luultavasti myös viihdyttävää. Tappara ja Ilves ovat molemmat mukana tässä sarjassa, jonka pelejä nähdään Hakametsässä kahtena peräkkäisenä päivänä.

Liigapelit laitetaan käyntiin siis lokakuun alussa, ja molemmat tamperelaisjoukkueet nähdään myös Mestarien liigassa CHL:ssä, johon Ilves osallistuu nyt ensimmäistä kertaa ja Tappara jo seitsemättä kertaa. Tampereelle saadaan vieraita Itävallasta ja Saksasta.

Luvassa on jotain erilaista.

Ihan ensimmäisenä kiekkonälkää tyydyttämään ehtii kuitenkin NHL, joka aikoo pelata kauden 2019–2020 pudotuspelinsä elokuun alusta alkaen – samoihin aikoihin, kun muu jääkiekkomaailma alkaa käynnistellä uutta kautta harjoituspeleillään.

Keskikesän parhaita päiviä vietetään, mutta samaan aikaan elämme myös varsin mielenkiintoisia aikoja jääkiekossa.

Kirjoittaja on Tamhockey Oy:n viestintävastaava.