Kolumni: Liikaa rahastajia – "Maisa Torpan hyvinvointi ajaa talousmiljardien ohi"

Pekka Peltonen

Politiikasta leipänsä ammentavan tehtävä on myydä ”hyyyyväää kaikille”. Kun kauppamies kuulee viestin hän kuulee sen, että ”nyt myyyydäään..!”

Kun hätä on suurin on maskikauppias, jos ei lahden tuolla puolen, kuitenkin lähellä.

Siinä sitä tulee hätä ja päätöksiä tehdään vähällä harkinnalla. Mieluusti sysätään lopullinen vastuu kauemmas ja kysellään tuloksia muiden mukana.

Muistikaan ei ole pitkä.

En hetkeäkään kadehdi tämän tuotannonalan kallispalkkaisia tekijöitä. Aina joku väsyy, ikuiseen hymyilemiseen, kättelyyn, nimien muistamiseen, pikku palveluksien tekemiseen, joulukorttien lähettelyyn ja parhaassa tapauksessa juhlapuhujaksi päätymiseen uuden peltikaton vihkijäisiin. Kun olisi omaakin elämää. Taviksena.

Kukaan ei arvosta kun ”työ” lähtee alta. Selviä huononnuksia vain on luvassa, ei tule sopeutumisrahaa ja eläkeikään on vielä matkaa. Onneksi on mahdollisuus jatkaa parhaassa tapauksessa avustajana, edellyttäen että kuuluu armoitettuun sisäpiiriin.

Kukaan ei arvosta kun ”työ” lähtee alta.

Toverihenkilölle naapurissa on tuskastuttavaa vakuuttaa, että Hänen irtisanomisensa johtui kapitalistin ahneudesta, minua taas pyydettiin jatkamaan, sinunkin parhaaksesi.

Toiselle se on hillitolppa maksupäivään asti, sitten siihen nostaakin jo koira koipeaan..

Jää vain sosiaalinen media, jossa me voimme tasavertaisina tavata, jakaa, tukea ja lukea.

Olemme pienenä pisarana median kolera-altaassa, jossa olemassaolostamme kertoo vain profiilikuvan päivitys, kuvat siitä mitä söin, join, minne kävelin. Tulla näkyväksi vielä kerran, edes jotenkin.

Kuitenkin todellisten julkkisten avioerot, paljastukset, avautumiset, asunnon piilomyyntimainokset vievät suuren yleisön huomion. Maisa Torpan hyvinvointi ajaa kuivien EU-talousmiljardien ohi.

Yritä nyt sitten tässä maailmassa tehdä hyyyyvää, jaella satasia ja satoja miljardeja, torjua vielä maailman ilmastonmuutos.

Korona oli hyvä renki, mutta isännäksi siitä tälle maalle ei ole. Raitiotielläkin pitänee olla joku, joka määrittelee suunnan – pitää ”raiteilla” tämän meidän oman, pienemmän talouden.

Pelkillä rahastajilla ei matka joudu.

Kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä.

Kommentoi